PREDSJEDNIK MLADIH SDP-A

'Pogrešno je što smo izbacili Linića'

07.09.2014 u 17:58

Bionic
Reading

Nenad Livun, predsjednik Foruma mladih SDP-a, smatra da je izbacivanje Slavka Linića iz stranke bilo pogrešno te da je donijelo štetu stranci

'Mislim da se nije možda trebalo ići na isključenje. Što je Slavko Linić napravio? Dao jedan intervju i nekoliko izjava, pa to se moglo rješavati i unutarstranački, statut poznaje niz mogućnosti za sankcije prije isključenja. On je ipak osnivač SDP-a i vjerujem da je ovaj sukob donio štetu stranci. To što je gospodin Linić izgubio povjerenje premijera za obnašanje funkcije ministra, mogu razumjeti, ali nije ni on smio onako reagirati u intervjuu koji je dao. Nikada nisam bio i neću biti za prvotnu primjenu najstrožih sankcija, odnosno izbacivanja iz stranke', kazao je Nenad Livun u razgovoru za Novi list.

Rad Vlade ocijenio je trojkom. 'Mogli smo sigurno u reforme ići ranije, ali isto tako mislim da nikad nije kasno. Apsolutno još ima vremena za sve. Jasno nam je da nismo dovoljno potaknuli gospodarstvo, a čim ljudi budu osjetili olakšanje, da bolje žive, i rejting će nam porasti. I dalje smo daleko najbolja stranka u Hrvatskoj za vođenje države, bez obzira na to koliko je uspjeha ili neuspjeha bilo u ove tri godine. Daleko smo najbolji', smatra Livun.