RUŠENJE SE PRIVODI KRAJU

Pogledajte spektakularne fotografije splitskog Žnjana iz zraka

27.10.2017 u 21:09

Bionic
Reading

U samo nekoliko dana od početka masovnog uklanjanja bespravnih objekata na Žnjanu, ova golema splitska plaža gotovo je u potpunosti promijenila svoju fizionomiju. Fotografije iz zraka snimljene u četvrtak poslijepodne pokazuju da se najveća akcija rušenja ilegalne gradnje u posljednjih nekoliko godina uspješno privodi kraju

Već u petak, na dan koji je građevinska inspekcija postavila kao rok vlasnicima tridesetak tamošnjih restorana, klubova i kafića kako bi samostalno razmontirali svoje građevine, velik dio njih nestao je s plaže. Nekima su preostale tek ogoljene konstrukcije koje radnici užurbano raspravljaju i odnose.

Zasad nije poznato hoće li se pojaviti strojevi Ministarstva graditeljstva i ubrzati posao o trošku investitora ili će samim vlasnicima biti dozvoljeno da ga dovrše. Sa Žnjana su uklonjeni i dječji te sportski sadržaji.

Snimke koje je tportalu ustupio Cro Drone pokazuju razmjere akcije, kao i golem potencijal Žnjana kao najveće kupališne zone na istočnoj strani Jadrana.

  • +84
Spektakularne fotografije splitskog Žnjana iz zraka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: CroDrone

Splitska gradska vlast najavila je da će za iduću turističku sezonu na snazi biti privremeno rješenje, odnosno dozvolit će se postavljanje tek 'modula' od 12 četvornih metara s pripadajućim štekatom, a paralelno će trajati izrada planova i projekata kako bi ljeto 2019. godine ovaj prostor dočekao potpuno uređen.

Već je najavljeno da će na njemu dominirati sportski i rekreacijski sadržaji, pješačke i biciklističke staze, plažni sadržaji i zelenilo.