'VI STE KRIMINALCI'

[VIDEO] Dan D na Žnjanu: Bager ipak ruši manji objekt, problematičan još jedan

24.10.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Tridesetak ugostitelja na Žnjanu u svojoj režiji uklanjaju bespravne objekte na Žnjanu, na terenu je velik broj policajaca i svi građevinski inspektori iz Splita i okolice. Nešto prije podneva ipak je započelo rušenje jednog manjeg objekta na Žnjanu, za kojega se formalno ne zna vlasnik i kojega se prethodnih dana nije ni počelo uklanjati

Kako tportal doznaje, inspektori će dopustiti vlasnicima sedam dana za uklanjanje objekata. Jedina nedoumica je oko dva kafića, gdje se vlasnici službeno ne znaju.

Potvrđeno nam je da se neće rušiti samo objekti uz more nego na kompletnom žnjanskom platou.

Nitko od ugostitelja nije bio spreman na razgovor, dio njih bijesan je na novinare koji su ih proglasili kriminalcima.

Nešto prije podneva ipak je započelo rušenje jednog manjeg objekta na Žnjanu, za kojega se formalno ne zna vlasnik i kojega se prethodnih dana nije ni počelo uklanjati. Nepotvrđene informacije govore da ga je povremeno koristio Ragbi klub Nada.

Drugi problematičan jest kafić naziva 'Zen', na jedinoj parceli na kojoj su se po važećem urbanističkom planu mogli nalaziti ugostiteljski sadržaji. No, ni njegov vlasnik nije ishodio dozvole i unatoč pregovorima s inspektorima, izvjesno je da će biti srušen.

Jedan od žnjanskih ugostitelja prilikom sastavljanja zapisnika zaprijetio je da će 'sve dignuti u zrak', no ipak je obećao da 'tri dana neće spavati i sve će srušiti'. Okupljenim novinarima zabranio je snimanje i zaprijetio da će u njihovom smjeru 'doletjeti čekić'.

Kako sada stvari stoje, planirano je da već do ovog petka kompletan Žnjan bude očišćen.

  • +5
Akcija na Žnjanu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj
  • +6
Ugostitelji na Žnjanu sami u ponedjeljak počeli s uklanjanjem ilegalnih objekata i terasa Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL