DOLJE BEZER!

Pogledajte prosvjed bivših taksista u Zagrebu

04.04.2012 u 19:47

Bionic
Reading

Prosvjed u organizaciji Sindikata hrvatskog vozača održan danas ispred zagrebačke Gradske uprave ispunio je cilj, ocijenio je predsjednik Sindikata Miljenko Gočin nakon sastanka s gradonačelnikom Milanom Bandićem na kojem su ga upoznali s problemima na tržištu taksi usluga u Zagrebu

Dogovoreno je da će Sindikat biti u stalnom kontaktu s pročelnikom Gradskog ureda za promet Davorom Jelavićem kako bi se organizirao sastanak na kojem bi, kazao je Gočin, trebale sudjelovati i institucije Državnog inspektorata i inspekcije cestovnog prometa.

Prosvjed, na kojem je sudjelovalo 30-ak prosvjednika, organiziran je jer nije ispunjen zahtjev Sindikata za smjenom pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za promet Mije Bezera kojeg smatraju odgovornim za kaos na tržištu taksi usluga i pogodovanje tvrtki Taxi Cammeo, a zbog čega je, ističu, tvrtka Oryx prestala s radom i izgubljeno je 250 radnih mjesta.

'Smjena Mije Bezera nije upitna utvrdi li Državno odvjetništvo točnost naših navoda', rekao je Gočin dodavši da informacije kojima raspolažu i svjedočenja nisu dovoljni, već se traže materijalni dokazi.

Nadamo se da će Državno odvjetništvo postupiti prema kaznenoj prijavi podnesenoj u siječnju, a prema kojoj još nitko nije reagirao, rekao je.
Odgovarajući na novinarski upit Gočin je kazao da gradonačelnik Bandić želi da se uvede red u pružanju taksi usluga na području Grada Zagreba, ali da je to pitanje doista kompleksno.

Gočin je najavio da će uskoro sazvati sastanak na kojem će biti predstavnici svih inspekcija i zatražiti da se očituju o dosadašnjim poduzetim radnjama na temelju prijava te zatražiti od Grada da po njima postupi.

Po njegovim riječima, iza problema koji nije mali 'stoji netko ili nešto veće i od Grada i svih nas ostalih'.

'Nešto se mora promijeniti jer na sadašnji način više ne ide i od inspekcija ćemo isključivo tražiti nadzore za koje će netko odgovarati svojim položajem', kazao je Gočin.

Očekujemo da se zakoni prema svima primijenuju jednako, poručio je Gočin.

Prosvjednom skupu Sindikata hrvatskog vozača nazočio je i Miroslav Hoffman, predstavnik službe odnosa s javnošću Taxi Cammea, koji je odbacio optužbe prosvjednika da njegova tvrtka ne poštuje zakon te da joj je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za promet Mijo Bezer pogodovao.

Njegov istup prosvjednici su popratili zvižducima i negodovanjem. Prosvjednici su nosili transparente na kojima je, među ostalim, pisalo: 'Milane, trebao bi znati gdje ti peru aute', 'Dosta je bilo!', '-250 radnih mjesta'.