OVAJ ĆE VALJDA DOVRŠITI

Pogledajte novi Kerumov hotel na Bačvicama

12.01.2012 u 11:54

Bionic
Reading

Iako s obnovom hotela Marjan zbog nedostatka novca kasni gotovo pet godina, pa svake godine najavljuje da će golema investicija biti dovršena 'do idućeg ljeta', Željko Kerum započeo je gradnju još jednog hotela. Na prestižnoj lokaciji na Bačvicama, u prvom redu do mora, uložit će između pet i šest milijuna eura u kameno zdanje veličine 7.300 četvornih metara

Službeno, investitor je tvrtka Rapsodija, u vlasništvu Kerumove nevjenčane supruge Fani Horvat, dok direktorsku funkciju obavlja njegov nećak Igor Sapunar. Budući hotel još uvijek nije dobio naziv, no poznato je da je projektiran za razinu od pet zvjezdica. Imat će dvije podzemne i četiri nadzemne etaže sa 48 soba i 66 parkirališnih mjesta, zatvoreni bazen, wellness centar i dvije manje kongresne dvorane.

Hotel na dosad zapuštenoj zelenoj površini u privatnom vlasništvu trebala je graditi tvrtka Spectator u vlasništvu obitelji Crnčević, no nakon njezine propasti projekt je preuzela Erste banka koja je u Željku Kerumu pronašla novog investitora. Gradonačelnika i njegovu obitelj dočekala je čista situacija, budući da su Crnčevići već bili ishodili sve dozvole za gradnju, a sada je jasno da je tri i pol milijuna kuna misteriozno uplaćenih u gradski proračun u listopadu prošle godine bio komunalni doprinos upravo za gradnju na Bačvicama.

Autor idejnog rješenja i projektant objekta je splitski arhitekt Srđan Šegvić. S kamenom fasadom i pomalo rustikalnim izgledom novo zdanje trebalo bi predstavljati protutežu obližnjem hotelu Park.