vijest dana

Pogledajte kako su naslovnice novina diljem svijeta izvijestile o smrti kraljice Elizabete

09.09.2022 u 11:11

Bionic
Reading

Vijest o smrti britanske kraljice Elizabete II u četvrtak poslijepodne prostrujala je svijetom poput munje. Brojni vodeći svjetski mediji vijest o smrti britanskog monarha donose na naslovnim stranicama

Španjolski El Pais, jedan od najčitanijih dnevnika u toj zemlji, izašao je s jednostavnim naslovom navodeći da je umrla Elizabeta II dok je La Razon otišao korak dalje i, iskoristivši naziv britanske himne, poručio preko naslovne stranice 'Bože, čuvaj kraljicu'. ABC je izašao s naslovom 'Vječno veličanstvo', ilustriravši naslovnicu fotografijom Elizabete II okrenute leđima, što simbolizira odlazak.

Talijanski Corriere della Sera izašao je s naslovom kojim se referiraju na njezinu dugotrajnu vladavinu - 'Kraljica dvaju stoljeća' - dok francuski Le Figaro poručuje 'Zbogom, kraljice'.

Kanadski National Post povodom smrti kraljice, koja je bila i njihov monarh, odaje joj počast naslovom 'Služila je snagom i mudrošću', a također kanadski The Mail and Globe ilustrirao je naslovnicu fotografijom kraljice iz mladih dana te su napisali tek ime te godinu rođenja i smrti. Isto je napravio Salzburger Nachrichten dok je Rheinische Post naveo da je posvetila 'Život za krunu'.

Miami Herald navodi da je došao 'Kraj jedne ere', a Philadelphia Inquirer ističe njezin 'Život u službi'.

  • +3
Naslovnice novina povodom smrti kraljice Elizabete II Izvor: Screenshot / Autor: N. N.

Gulf Today naveo je da 'Svijet žaluje za kraljicom'.

Daily Mail zašao je u patetiku naslovom 'Naša srca su slomljena' dok u Daily Telegraphu zvuče znatno iskrenije - 'Tuga je cijena koju plaćamo za ljubav'.

Dail Express zagazio je u naturalizam naslovom 'Naša voljena kraljica je mrtva' dok je Daily Mirror izašao s jednostavnim 'Hvala'.

  • +52
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia