TPORTALOV VIDEO

Pogledajte kako izgleda Zagreb uoči dolaska Pape

03.06.2011 u 16:06

Bionic
Reading

Manje od 24 sata prije Papina dolaska u Hrvatsku prošli smo dijelom trase predviđenog kretanja njegove kolone, posjetili Hipodrom na kojem se u nedjelju slavi euharistijsko slavlje povodom Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji te paviljone Zagrebačkog velesajma koji će svoja vrata otvoriti hodočasnicima

Iako su najavljivane opsežne sigurnosne mjere, dan uoči Papina dolaska prisustvo policijskih uniformiranih snaga na zagrebačkim ulicama je prilično diskretno. Pojačan nadzor smo primijetili tek u zoni oko samog

Hipodroma i Mosta mladosti. Posljednje tehničke pripreme za nedjeljnu misu prolaze pod strogim nadzorom, vozila i radnici koji ulaze u ograđeni prostor Hipodroma pomno se pregledavaju.

Suprotno informacijama o smanjenom interesu za posjet Pape među hrvatskim vjernicima, velik broj šatora i pokretnih sanitarnih čvorova sugerira kako se organizatori spremaju na pun Hipodrom.

Preko puta, paviljoni Zagrebačkog velesajma otvaraju svoja vrata hodočasnicima. U neformalnom razgovoru s tehničkim osobljem Velesajma saznali smo da su sve pripreme završene. Nakon dvanaest dana čišćenja i montaže osnovne infrastrukture, sutra bi trebali stići prvi vjernici koji će tamo pronaći zaklon od ružnog vremena najavljenog za vikend.

Zagreb uoči dolaska Pape