'TURISTIČKA ATRAKCIJA'

Pogledajte kako bager ravna plažu dok se turisti sunčaju

04.07.2011 u 13:11

Bionic
Reading

Iako nas radovi na cestama u jeku turističke sezone više ne čude, bager koji 'ordinira' na plaži punoj turista zasigurno je nesvakidašnji prizor

Upravo je takvoj 'turističkoj atrakciji' prije par dana svjedočio jedan Požežanin. Gost iz Zlatne doline s obitelji je krajem lipnja došao na ljetovanje u istarski Rabac. Dok su se sunčali uz more, na šljunčanu je plažu stigao bager koji je, pred očima zaprepaštenih turista, počeo žlicom grabiti šljunak i ravnati prilaz moru. Tešku je mašineriju na istarskoj plaži gost iz Požege snimio mobitelom, te je video poslao redakciji požeškog portala 034.

Da nasipanje plaže u jeku sezone nije samo sporadičan incident koji se dogodio u Istri svjedoče i fotografije fotoreportera Makarske kronike koji je prije petnaestak dana objektivom uhvatio kako građevinari, po nalogu lokalnih političkih šerifa, ravnaju glavnu gradsku plažu u gradu pod Biokovom.

Umjesto cvrčaka turisti koji su se došli okupati i odmoriti slušali su zvukove teške mehanizacije, a ista slika viđena i je i prošlog tjedna i u Crikvenici na plaži ispod Thalassotherapie, specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Nasipanje plaža tek je dio radova koje vrijedne ruke turističkih neimara obavljaju kad su gosti već stigli.

Tako su jake mehanizacijske snage županijskih cesta iz Splita viđena u uvali Rukavac na otoku Visu kako ispred kuća asfaltiraju cestu. Nekako u isto vrijeme ministar turizma Damir Bajs je na Macelju dočekivao goste i poželio im ugodan odmor i boravak.

Ukoliko ste primijetili da su radovi na plaži ili oko nje i u vašem omiljenom ljetovalištu fotografije i video možete nam poslati na vijesti@t-com.hr 

Pogledajte kako bager manevrira na plaži, tik uz ručnike i ležaljke na kojima se sunčaju gosti.

Bagerom protiv turista