AUTOMOBIL BOMBA U LAHOREU

Poginulo 23, ranjeno više od 250 Pakistanaca

27.05.2009 u 15:38

Bionic
Reading

Bombaš samoubojica koji je u srijedu automobilom bombom napao policijsko sjedište u Lahoreu ubio je 23 osobe, a ranio više od 250, objavile su vlasti na temelju novih, izmijenjenih podataka, javljaju agencije

ISLAMABAD - Snažna eksplozija, koja je sravnila glavnu zgradu sjedišta policije zbila se u vrijeme kada su snage sigurnosti objavile da su ubile 12 militanata u ofenzivi što traje protiv talibana utaborenih u sjeverozapadnoj pokrajini Svat.

"Dvadeset tri osobe su ubijene, među njima 11 policajaca", rekao je šef policije u Lahoreu, gradu od 10 milijuna stanovnika.

Agencije su prije javile da je u tom napadu ubijeno 40 osoba.

France presse podsjeća da je s najnovijim žrtvama ubijeno ukupno 1.900 osoba u manje od dvije godine, u nizu krvavih atentata kojima su talibani i Osama bin Laden proglasili "džihad" protiv Pakistana, američkog saveznika u ratu protiv terorizma.

Pakistanski dužnosnici i analitičari vjeruju da je bombaški napad odmazda za ofenzivu u Svatu, iako još nijedna militantna skupina nije preuzela odgovornost za današnji napad, piše dpa.

Islamistički borci najavili su odmazdu po cijelome Pakistanu otkako je pod pritiskom Washingtona, pakistanska vojska počela ofenzivu u dolini Svat i okolici.

Talibani to područje kontroliraju već dvije godine.

Snažna eksplozija izazvala je krater dubok 5 metara i golema razaranja u središtu Lahorea, uništivši nekoliko zgrada uključujući urede prve vojne obavještajne službe. Dpa dodaje kako mnogi vjeruju da je upravo obavještajna služba bila prava meta napada.