vlak iskliznuo s tračnica

Poginulo 18, ozlijeđenih 168 u željezničkoj nesreći na Tajvanu

21.10.2018 u 18:19

Bionic
Reading

Najmanje 18 osoba poginulo je na sjeveroistoku Tajvana kada je vlak iskliznuo s tračnica, a ozlijeđeno je 168 osoba, od kojih deset teško, objavila je uprava željeznica o najtežoj željezničkoj nesreći na tom otoku u posljednjih 20 godina

Vlak Puyuma Express koji je prevozio 366 osoba u Taitung, obalni grad Tajvana iskliznuo je iz tračnica u nedjelju poslije podne u okrugu Yilan iz do sada nepoznatih razloga.

Nesreća se dogodila nešto prije 17 sati po mjesnom vremenu u okrugu Yilan kada se nekoliko vagona prevrnulo na željezničkoj pruzi sagrađenoj uz obalu koja je vrlo popularna među turistima.

Prevrnulo se pet vagona od svih osam koji su izletjeli s tračnica, a istraga je u tijeku, objavila je vlada, kako prenosi agencija dpa.

Prema podacima administracije vlak je u funkciji šest godina. 

Oko 120 vojnika je poslano u operacije spašavanja, navelo je ministarstvo obrane, javlja agencija dpa.

Reuters prenosi da su spasilačke ekipe upotrijebile dizalice za podizanje vagona kako bi iz njih izbavili zarobljene putnike.

Ta nesreća, koju je predsjednica Tsai Ing-wen opisala kao veliku tragediju, najteža je željeznička nesreća na Tajvanu od 1991. kada je 30 putnika poginulo i 112 ranjeno u sudaru dvaju vlakova u gradu Miaoli.