GUŽVA OKO BESPLATNE HRANE

Poginule 63 osobe u stampedu u Indiji

04.03.2010 u 11:57

Bionic
Reading

Najmanje 63 osobe smrtno su stradale u stampedu pred hinduskim hramom u sjevernoj indijskoj pokrajini Uttar Pradesh, izvijestili su u četvrtak mediji.

Agencije prenose kako je u incidentu u kompleksu oko hrama u Kundi, gradiću udaljenom od glavnoga grada Uttar Pradesha, Lucknowa, ozlijeđeno više desetaka ljudi. Agencija France presse prenosi kako među poginulima nema muškaraca. Nastradalo je 37 žena i 26 djece.

Lokalni policijski dužnosnik Brij Lal je izjavio kako je do stampeda došlo u trenutku kada su lokalni dužnosnici počeli dijeliti razne potrepštine, među ostalim i odjeću, a hinduski 'sveti čovjek' Kripaluji Maharaj - besplatne obroke, prenosi dpa.

Lal je kazao kako je do incidenta došlo kada se velika nadstrešnica srušila na okupljene žene i djecu, a prema drugim izvješćima srušila su se ulazna vrata u kompleks hrama, izvješćuje AP.

Slične nesreće u indijskim hramovima nisu neuobičajene, jer su prilazni putovi i vrata za ulazak u hramove najčešće vrlo uski. U sličnoj tragediji, koja se dogodila u listopadu 2008. u hinduskom hramu u gradu Jodhpuru poginulo je više do 220 ljudi.