Širenje znanja za uspješnije poslovanje

Poduzetnici u turizmu i ugostiteljstvu - tražimo vas! Prijavite se za besplatnu edukaciju u Algebri!

07.07.2023 u 16:51

Bionic
Reading

Natječaj za edukaciju za mikro, male i srednje poduzetnike u turizmu, ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima te za vlasnike OPG-ova otvoren je do 1. listopada 2023. Osigurane su 32 stipendije, predavanja su online, a polaznici će odslušati 10 modula. Kroz vodstvo mentora polaznici će kreirati vlastite projekte spremne za implementaciju

Uplift, projekt osnaživanja mikro, malih i srednjih poduzetnika u turizmu i ugostiteljstvu zakoračio je u svoju treću sezonu, a s njim i Uplift akademija za koju su prijave otvorene od danas do 1. listopada 2023.

Što to znači za vas?

Ako ste mikro, mali ili srednji poduzetnik iz sektora turizma, ugostiteljstva ili srodnih djelatnosti ili ako ste vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) i želite se educirati, učiti od ponajboljih predavača, razvijati projekte uz nadzor mentora, povezivati se s drugim poduzetnicima – ovo je vaša prilika.

Kliknite na LINK i ispunite obrazac za prijavu za natječaj za stipendije, a pravila natječaja pročitajte OVDJE!

Projekt koji su prepoznali i struka i poduzetnici

Kako bi učinio mikro, male i srednje poduzetnike (MMSP), s fokusom na one u segmentu turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti, što otpornijima na izazove na tržištu te kako bi im se pružili potrebna znanja i vještine za daljnji razvoj i implementaciju svojih poslovnih ideja, Mastercard je 2021. godine pokrenuo projekt Uplift. Cilj je projekta stvaranje poduzetnika koji kroz obrazovanje dobivaju alate za postizanje konkurentnosti u digitalno doba, a da je projekt prepoznat ne samo od strane polaznika nego i od struke svjedoče i brojne nagrade koje je osvojio na prestižnim marketinškim i komunikacijskim natjecanjima.

U sklopu projekta u suradnji s Algebrom pokrenuta je Uplift akademija, sveobuhvatni obrazovni program namijenjen MMSP. Dosad je kroz akademiju prošlo 72 poduzetnika iz svih dijelova Hrvatske, a od danas do 1. listopada 2023. i vi možete biti dio Uplift priče. Svi zainteresirani vlasnici mikro, malih i srednjih poduzeća iz područja turizma, ugostiteljstva, uslužnih i pripadajućih djelatnosti mogu prijaviti sebe ili svoje zaposlenike na natječaj za stipendije putem obrasca dostupnog na Uplift.hr.

Širenje znanja za uspješnije poslovanje

Osigurane su 32 stipendije za polaznike koji će osim edukacije kroz deset modula (Leadership, Digitalna transformacija: Primjenom modernih tehnologija do poslovnog uspjeha, Design thinking u turizmu, Održivo upravljanje destinacijom, Održivi turizam, Ekonomija doživljaja – budućnost razvoja turizma, Platforme i poslovni modeli temeljeni na internetu stvari (IoT), Četvrta industrijska revolucija i industrija 4.0, Posvećenost rastu i rezultatima, Korisničko putovanje) od studenog ove godine do ožujka 2024. raditi u timovima pod vodstvom mentora te razvijati vlastite projekte koje će na kraju akademije prezentirati potencijalnim investitorima, a pobjednički tim očekuje i novčana nagrada.

„Treća generacija Upliftera je pred nama. Prošlogodišnji Net promoter score iznosi 89 posto što je fantastičan rezultat. S obzirom da se radi o mjeri zadovoljstva polaznika s jedne strane te lojalnosti korisnika da preporuče Uplift akademiju s druge strane, rekao bih da imamo jako dobar ‘proizvod’. Bez obzira na ovako dobre rezultate i za novu školsku godinu pripremamo neke manje izmjene u nastavnom programu. I dalje je fokus na digitalnoj transformaciji te zelenoj tranziciji mikro malih i srednjih poduzeća koji djeluju u području turizma. Uz sve to jako nam je važno da polaznici prođu teme iz područja leadershipa, HR-a, marketinga, inovacija što će im također značajno pomoći u proširivanju znanja kako bi bili uspješniji u svakodnevnom poslovanju“, istaknuo je Igor Kundić, član Uprave Algebre.

Kundić kaže i kako ga veseli što su polaznici u anketama nakon održane edukacije nerijetko spominjali riječ „održivost“ što pokazuje da ih je Uplift akademija senzibilizirala i osvijestila koliko je biti održiv ključno za buduće poslovanje. Iz tog razloga će se u trećoj sezoni akademije održivost još više vezati za nastavne planove.

Uplift akademija za javnu upravu – novost treće sezone

'Reakcije prve dvije generacije polaznika Uplift akademije i njihovi kasniji poslovni pomaci i uspjesi nam jasno pokazuju da je ovakva vrsta edukacije bila potrebna mikro, malim i srednjim poduzetnicima. No u trećoj sezoni radimo i korak dalje, odnosno planiramo provesti Uplift akademiju za javnu upravu, prvu takve vrste u Hrvatskoj. Svjesni smo da lokalna javna uprava ima značajan utjecaj na poslovno okruženje u kojem posluju mala poduzeća, a osnaživanje gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika ključnim znanjima i vještinama vezanim uz digitalnu transformaciju, zelenu tranziciju i upravljanje podacima pridonijelo bi stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja za male poduzetnike', istaknula je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Ključno komunikacijsko mjesto za brojne intervjue s relevantnim sugovornicima kao i za članke o poduzetništvu, poslovanju, digitalizaciji i srodnim temama ostaje Uplift.hr, a u trećoj sezoni se nastavljaju i Uplift razgovori s Idom Prester.