desetljećima ruglo grada

Počinje potpuna obnova starog zatvora u centru Bjelovara

14.06.2024 u 11:52

Bionic
Reading

Nakon dovršene konstrukcijske obnove, započinju radovi na potpunoj obnovi zgrade starog zatvora u centru Bjelovara vrijedni 1,9 milijuna eura, koji moraju biti završeni u roku od deset mjesec

Gradonačelnik Dario Hrebak u društvu suradnika, predstavnika izvođača radova i nadzora obišao je u petak zgradu u Ulici Matice hrvatske te najavio i za što će se taj prostor koristiti nakon radova.

"Ovo je važna zgrada u centru grada koju obnavljamo. Radi se o 906 kvadrata iskoristivog prostora. Zgrada je desetljećima bila ruglo u centru grada, ali sada će postati nova bjelovarska ljepotica. Nakon obnove, bit će javne namjene te će Obiteljski centar Bjelovar i gradske udruge ući unutra," poručio je gradonačelnik Hrebak.

Radove je putem javnog natječaja dobila zagrebačka tvrtka Kvantum.

"Posao smo dobili na javnom natječaju i vjerujem da ćemo opravdati povjerenje investitora. Već smo radili u Bjelovaru, uključujući adaptaciju hotela Central 2014. godine i poslovnice za Erste banku", izjavio je direktor tvrtke Mario Matjačić. Stručni nadzor projekta vodit će tvrtka B projekt.