VELIKI PROJEKT

Počinje gradnja rotora na najfrekventnijoj prometnici u Koprivnici

25.07.2023 u 12:45

Bionic
Reading

Izgradnjom rotora vrijednog oko 900 tisuća eura u Koprivnici će se riješiti problem najfrekventnije gradske prometnice i dolazak vozača iz smjera Zagreba, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare na križanju Križevačke ulice i Podravske magistrale

Ugovor o uvođenju izvođača u radove potpisan je jučer, radovi počinju u kolovozu, a gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić rekao je na konferenciji za novinare da je Grad u projekt, za koji su zadužene Hrvatske ceste (HC), uložio 100.000 eura za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i izradu projekta. HC će, pak, na realizaciju ovog značajnog prometnog projekta uložiti oko 800.000 eura.

"Ovime nakon 50 godina rješavamo veliki problem za vozače koji dolaze iz smjera Zagreba", istaknuo je Jakšić. Taj je projekt, dodao je, nastavak "onoga što je proteklih mjeseci rađeno na nadvožnjaku koji je napokon saniran", a koji se nadovezuje na budući rotor.

Na negodovanje građana zbog toga što se izgradnja kružnog toka nije odvijala istovremeno kad i sanacija nadvožnjaka, Jakšić je odgovorio kako je procjena bila "da ne bi bilo mudro zatvoriti u jednom intervalu nadvožnjak i početi radove na rotoru".

Rekao je i da je u pripremi projekt gradnje budućeg rotora kod Podravke, čiju će izradu projekta financirati Grad, a graditi ga HC.

Direktor poslovne jedinice HC Varaždin Davor Bobičanec rekao je da će radovi na izgradnji rotora na križanju Križevačke ulice i Podravske magistrale trajati otprilike četiri mjeseca te iznio podatak da na tom najfrekventnijem koprivničkom raskrižju dnevno prođe oko 8.000 vozila.

Tijekom radova promet neće biti zatvoren već će biti reguliran privremenom regulacijom, to jest pokretnim semaforima, dodao je i zamolio Koprivničance da se u što je moguće većoj mjeri koriste alternativnim pravcima kako bi se smanjili prometni čepovi.