VELIKI PROJEKT

Sveučilište Sjever u Koprivnici prošireno suvremeno opremljenom zgradom

12.06.2023 u 16:13

Bionic
Reading

Novouređena zgrada Prehrambene tehnologije, koja je sastavni dio Sveučilišta sjever u Koprivnici, otvorena je u ponedjeljak u prostoru nekadašnje vojarne, a današnjeg sveučilišnog kampusa. Projekt je stajao više od dva milijuna eura, a financiralo ga je Sveučilište

Na 1.200 četvornih metara nalaze se četiri suvremena laboratorija i pet predavaonica koje će koristiti i polaznici ostalih studijskih smjerova. Rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković istaknuo je da je ta visokoobrazovna institucija zadnja dobila pravo na provođenje studija Prehrambene tehnologije, što je čudno s obzirom da Varaždin i Koprivnica imaju snažnu prehrambenu industriju.

"I dalje uvodimo studijske programe koji su kompatibilni s gospodarstvom pa smo tako uveli i Studij zaštite okoliša i recikliranja", kazao je Milković dodavši da Sveučilište Sjever jedino u Hrvatskoj iz godine u godinu bilježi rast broja upisanih studenata.

"Sveučilište u Koprivnici je lijep primjer kako se bivše vojarne stavljaju u funkciju, a u ovom slučaju gledamo kako unazad osam godina ovaj prostor prerasta su moderno sveučilište", rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, u ime kompanije koja je sudjelovalo u opremanju laboratorija.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić zahvalio se svojim prethodnicima na gradonačelničkoj funkciji Zvonimiru Mršiću i Vesni Želježnjak što su pokrenuli priču koja je danas rezultirala modernim i konkurentnim sveučilišnim gradom s centrom u Varaždinu.

"Danas se ovdje razvija znanost koja prati trendove i potrebe gospodarstva". rekao je.

  • +10
Sveučilište Sjever u Koprivnici Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Iva Ivanković naglasila je kako Sveučilište Sjever obrazuje prepoznatljiv kadar te da intenzivna suradnja s gospodarstvom to sveučilište čini aktualnim.

Martina Dalić i Marin Milković potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji Sveučilišta Sjever i Podravke kao nastavne baze Sveučilišta.