SUNCE NAKON OBLAKA

Početak veljače donosi prevrtljivo, ali toplije vrijeme

30.01.2017 u 11:47

Bionic
Reading

Veći dio ovog tjedna vrijeme će biti vrlo promjenljivo, ali i osjetno toplije nego proteklih dana

U utorak će još u prvom dijelu dana u unutrašnjosti zemlje biti maglovito, mjestimice s niskom naoblakom. Do sredine dana magla će se razilaziti pa će biti i kraćih sunčanijih razdoblja, osobito na istoku zemlje. U drugom dijelu dana sve više oblaka i kiša mjestimice, prvo na zapadu, a do kraja dana i u cijeloj unutrašnjosti. Jutro će još biti hladno s temperaturama od -8 do -4, a danju toplije uz temperature od 3 na istoku do 7 stupnjeva na zapadu zemlje

Na sjevernom će Jadranu veći dio dana prevladavati oblačno, povremeno s kišom koja može biti obilnija na Kvarneru. U Dalmaciji promjenljivo oblačno, a kiše će biti uglavnom u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno jugo. Jutarnje temperature od 6 do 9, a najviše dnevne od 10 do 14.

U srijedu će prevladavati oblačno, povremeno s kišom i još malo toplije. Slabe susnježice i snijega može biti još samo ujutro u višim dijelovima Gorskog kotara i Like, ali će danju i tamo uglavnom padati kiša. Puhat će slab do umjereni vjetar južnih smjerova, a na Jadranu jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti u većini krajeva više od nule, a na Jadranu od 7 do 10. Najviše dnevne od 5 do 9 u unutrašnjosti i od 10 do 14 na Jadranu.

U četvrtak i petak promjenljivo i toplo. Prevladavat će umjereno do pretežno oblačno, još mjestimice s malo kiše, ali i uz razdoblja s manje oblaka i bez oborina. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 11. Najviše dnevne temperature u cijeloj zemlji od 9 do 14.