FILOZOFIJA I UČITELJSKI

Početak nastave na osječkim fakultetima

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.04.2009 12:37
  • Objavljeno 30.04.2009 u 12:34
Studenti Osijek

Studenti Osijek

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vlado Kos

Fakultetsko vijeće osječkog Učiteljskog fakulteta odlučilo je da nastava na tom fakultetu, koju studenti posljednjih dana blokiraju, počne danas, a Vijeće osječkoga Filozofskog fakulteta da nastava počne 4. svibnja, izvijestio je danas Senat osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera

OSIJEK - U priopćenju za javnost navodi se kako je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Senata, na kojoj su sudjelovali i predstavnici Nezavisne studentske inicijative (NSI), zaključeno da su dekani i pročelnici znanstveno-nastavnih sastavnica tog sveučilišta dužni osigurati uvjete za neometano održavanje nastave u skladu s izvedbenim planom, te da se nastava, ispiti, kolokviji i drugi oblici provjere znanja, koji se nisu izvodili tijekom blokade, moraju nadoknaditi.

Iako su predstavnici NSI-ja pozvani da svoje članove upoznaju sa zaključcima Senata te odaberu predstavnike s Filozofskoga i Učiteljskog fakulteta za danas dogovoreni sastanak s rektoricom Gordanom Kralik te dekanima i predstavnicima Studentskoga zbora, predstavnici te inicijative nisu se pojavili, nego su dostavili pismeno očitovanje da "nisu detaljno razradili svoje zahtjeve", koji će nakon razrade biti na glasovanju na studentskom plenumu 4. svibnja, navodi se u priopćenju.

Budući da su dekanice Učiteljskoga i Filozofskog fakulteta Anđelka Peko i Ana Pintarić danas izvijestile kako su fakultetska vijeća odlučila o početku nastave, sudionici sastanka zaključili su da se u skladu sa stajalištima s izvanredne sjednice Senata nastava na tim fakultetima nastavlja po izvedbenom planu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi