PAD DIKTATURE

Pobunjenici uhitili i trećeg Gadafijevog sina

22.08.2011 u 17:35

Bionic
Reading

Libijski pobunjenici uhitili su i trećeg sina Moamera Gadafija, Sadija, objavila je u ponedjeljak televizija Al Arabija, pozivajući se na predsjednika ustaničkog Nacionalnog prijelaznog vijeća

U rukama ustanika od nedjelje su najstariji Gadafijev sin Muhamed (41), koji im se sam predao, i Saif al-Islam (39). Pojedinosti o uhićenju Sadija Gadafija (38) zasad nisu poznate.

Sadi je bio zapovjednik libijskih specijalnih snaga i navodno je osobno naredio da se puca na civile na početku ustanka u Bengaziju. U mladosti je bio profesionalni nogometaš, pa je tako 'dogurao' i do libijske nogometne reprezentacije kojoj je jedno vrijeme bio i kapetan. Kasnije je bio i predsjednik libijskog nogometnog saveza.

Moamer Gadafi ima sedam sinova i kćer Ajšu.

Agencije su u međuvremenu objavile da je došlo i do žestokih sukoba između Gadafijevih snaga i ustanika nekih 15 kilometara od tuniske granice. Gadafijeve snage pokušavaju zaustaviti njihov prodor do granice.

Također, Gadafijeve snage napustile su bojišnicu kod Brege, istočno od Tripolija, i počele se povlačiti u smjeru Sirta, Gadafijeva rodnog grada.