U OSVIT IZBORA

Plenkovića opet pitali za Turudića, pazite što sad kaže

11.04.2024 u 18:52

Bionic
Reading

U intervjuu za Večernji list na internetskim stranicama tog dnevnika, premijer Andrej Plenković odgovorio je na nekoliko predizbornih pitanja

Premijer kaže da je HDZ prema anketama sada u velikoj prednosti, gotovo 20 mandata, a prije četiri godine ta ista agencija projicirala je izjednačenje s tadašnjom Restart koalicijom. 'A mi smo pobijedili sa 25 razlike', kazao je Plenković.

  • +7
Andrej Plenković u Vukovaru Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Dodao je da vidi veliku rezigniranost birača centra prema predsjedniku Zoranu Milanoviću i sve veću potporu HDZ-u.

  • +9
Zoran Milanović posjetio Milnu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U intervjuu Večernjeg lista autor Žarko Ivković pita premijera bi li razmislio o imenovanju Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom da je imao sve papire i spoznaje.

'Pa možda bih tada razmotrio. Sad mi se teško vratiti u taj film. Uzeo bih u obzir, naravno, nešto što vidim na početku. Ali da prođe procedura, pa mi onda netko kasnije pametuje ili podmeće, onda to više nije bitno. Bitni smo mi kao Vlada. To nije taština, nego normalan stav nekoga tko upravlja i ne dopušta da mu se baš svaka šuša razmeće demontiranjem zakonitih procesa', odgovorio je Plenković.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

>>> Interaktivnu kartu izbornih jedinica pogledajte u nastavku. Klikom na svaku jedinicu otvara se prozor s čelnicima lista najvećih stranaka.