stradali u potresu

Plenković: U Cvjetnom naselju osigurat će se oprema za praćenje nastave

24.03.2020 u 16:58

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u utorak kako će se učenicima iz obitelji koje su nakon potresa smještene u Studentski dom Cvjetno naselje osigurati oprema za internetsko i televizijsko praćenje nastave

"Ovdje je trenutno smješteno oko 200 ljudi, ima djece školske i predškolske dobi. Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurat će svu potrebnu opremu djeci kako bi ona mogla pratiti nastavu", rekao je Plenković nakon obilaska doma u kojemu je organiziran smještaj građanima Zagreba kojima su u potresima oštećeni domovi.

Ministarstvo će, dodao je, osigurati informatičku i televizijsku opremu za praćenje nastave, a u studentski dom poslat će i epidemiološku službu, da i oni "upozore ljude kako da postupaju jer je to ipak studentski dom, gdje su sobe relativno blizu jedne drugima, da se vodi računa o distanci".

Iznio je i prijedlog da se zbog velikog broja starijih osoba bez mogućnosti prijevoza, u studentskom domu dislocira jedan ured svih nadležnih gradskih službi, u kojemu bi se mogle obaviti radnje oko prijave štete od potresa.

za plenkovića

“Smatram da bi na takav način olakšali ovu nezavidnu situaciju”, dodao je.

Na upit o preopterećenosti telefonskih linija za prijavu šteta od potresa, zbog čega veliki broj građana nije uspio doći do nadležnih službi, Plenković je kazao da nema točne informacije o tome, ali da će po potrebi pojačati broj operatera kako bi građani mogli što brže prijaviti štete i dati nadležnima podatke koji su nužni.

Premijer je kazao i kako će Hrvatskoj stići 240 milijuna europskih kuna za suočavanje s krizom izazvanom epidemijom koronavirusa u gospodarskom smislu.

  • +10
Plenković obišao Studentski dom Cvjetno naselje Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL