PROSLAVA OLUJE

Plenković: Srbiji poruke istine, suradnje i mira, ali istina o velikosrpskoj agresiji mora se znati

04.08.2018 u 20:47

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u subotu je u Kninu na obilježavanju Dana pobjede ustvrdio nedvojbenu činjenicu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ali i istaknuo da danas, 23 godine nakon vojno-redarstvene operacije "Oluje", Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, suradnje i mira.

"Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo suradnju i mir, no želimo i istinu. Za sve nas je nedvojbeno da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskom teritoriju. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno stoga šaljemo poruke istine, suradnje i mira", poručio je premijer u razgovoru za HRT ispred kninske tvrđave gdje će večeras biti priređen prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata.

Premijer je izrazio poštovanje prema braniteljima koji su prije 23 godine sudjelovali u "Oluji " označivši kraj rata i petogodišnjeg ekonomskog nazadovanja Hrvatske.

"Došli smo u Knin odati počast. Oluja je najveća vojna pobjeda u povijesti Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske", rekao je Plenković, posebno istaknuvši ulogu generala Mladena Markača i Ante Gotovine koji će večeras biti odlikovani najvećim hrvatskim odličjima.

Izrazio je i zadovoljstvo što će se upravo sutra, na Dan pobjede, javnosti predstaviti tri višenamjenska borbena zrakoplova F 16 koja će tijekom središnje proslave nadletjeti Knin.

Istaknuo je i da je nabava tih borbenih zrakoplova bila odličan odabir koji jača hrvatsku sigurnost i snaži Hrvatsku u svakom pogledu.

Govoreći o braniteljima, podsjetio je na brigu koju njegova vlada vodi o braniteljima i njihovim obiteljima, da je u proteklih godinu dana donesen jedinstven zakon o hrvatskim braniteljima te da su proračunska sredstva namijenjena braniteljskoj populaciji uvećana za pola u odnosu na 2016.

Na kraju se osvrnuo i na poreznu reformu ustvrdivši da joj je cilj rasteretiti građane i poduzetnike.

"Ambicija nam je imati i ove godine suficit, siguran sam da ćemo ovim poreznim potezima omogućiti da građani imaju više sredstava za život", poručio je Plenković.

  • +27
Ljubovo: Predsjednica RH na svečanosti otkrivanja spomen obilježja poginulim braniteljima Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX