SASTANAK U BANSKIM DVORIMA

Plenković s koalicijskim partnerima: Od Pupovca zatraženo da se ogradi od usporedbe Hrvatske i NDH

06.09.2019 u 12:52

Bionic
Reading

U Banskim dvorima u petak je održan sastanak premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima nekoliko stranaka vladajuće većine

Iz Vlade kažu da je riječ o konzultacijama uoči predstojeće sjednice Hrvatskoga sabora, ali da se razgovaralo i o drugim aktualnim temama.

Na sastanku su, kako doznaje Hina, među ostalima, bili predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, predstavnici SDSS-a, Milorad Pupovac i Boris Milošević te čelnici HNS-a i HSLS-a, Ivan Vrdoljak i Darinko Kosor, kao i predstavnik talijanske nacionalne manjine, potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Jutarnji javlja kako je na sastanku od Pupovca zatraženo da se do idućeg tjedna ogradi od izjava o Hrvatskoj kao faktoru nestabilnosti u regiji i usporedbi s NDH. Kako list doznaje od sugovornika s tog sastanka, Pupovac nije bio određen oko tog pitanja, odnosno nije rekao da će to napraviti, ali nije ni odbio tu mogućnost.

Čelnik SDSS-a, kažu sugovornici, trebao bi se još jednom sastati nasamo s premijerom Andrejem Plenkovićem, a idući tjedan ta bi se priča napokon trebala zatvoriti. Stav HDZ-a i ostalih koalicijskih partnera jest da se to treba dogoditi prije početka zasjedanja Sabora, te da koalicija u ovom sastavu treba opstati.