'povlačim tu izjavu'

Plenković se ispričao novinarki: Bilo je to potpuno neprimjereno

03.10.2018 u 16:18

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković ispričao se novinarki RTL-a Damir Gregoret zbog 'neprimjerene formulacije' koju joj je uputio nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a. Odgovarajući joj na pitanje rekao je: 'Slatki ste, Damira'

'Ta izjava nije imala nikakav osobni ili muško ženski kontekst, naprotiv. Moja isprika, povlačim tu izjavu, neće se više ponoviti', poručio je premijer Andrej Plenković nakon sastanka s koalicijskim partnerima u Banskim dvorima gdje su rezimirali početak sjednice Sabora te razgovarali o idućim koracima vezanim za poreznu, mirovinsku i obrazovnu reformu, javlja HRT.

Dodao je da uvažava pravo novinara da 'postavljaju sva moguća pitanja', a sebi daje pravo na način na koji će odgovoriti.

'Želim odgovoriti i artikulirati svoje stajalište na jasan način, a u pojedinim trenucima može se desiti da 'dinamika dijaloga bude živahna', 'u sportskom duhu' i na kraju krajeva 'relaksirajuća', ispričao se premijer novinarki.

Na sastanku se razgovaralo, pak, o Uljaniku i aktualnim aferama. Plenković je rekao kako imaju snažnu podršku stranaka koje čine parlamentarnu većinu te da je ona stabilna.

'Nastojimo jednakim tempom prionuti s radom Vlade i Sabora kako bi dovršili sve ono što su zacrtali u sklopu Nacionalnog plana reformi za ovu godinu', poručio je.

  • +25
Dolazak na sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Osvrčući se na aferu SMS ponovio je kako je njegov stav kao predsjednika Vlade 'da sve do kraja treba rasvjetliti'.

'Kad tijela koja su za to zadužena, budu smatrala da imaju sva saznanja - informacije bi trebale biti dostupne javnosti. Na DORH-u je da kaže što misli o toj temi', rekao je premijer Plenković dodajući kako ne namjerava na to utjecati jer bib to 'bilo jako loše za funkcioniranje institucija'.

'Za mene, za Vladu i za nas kao stranku bitno je da se vidi što je točno, a što nije točno', kazao je Plenković.

Odgovarajući na pitanje vezano za najavljeno okupljanje u Vukovaru kazao je kako je 'izgledno da će se ono pretvoriti u politički prosvjed'.

'To je izgledno obzirom tko to okupljanje podupire i to nije dobro. Ni meni ni Vladi nitko ne može prigovoriti za sve što smo radili vezano za branitelje i dignitet Domovinskog rata', poručio je premijer te ponovio svoj stav da bi se i gradonačelnik i Vlada trebali fokusirati na olakšice, povratak stanovništva i gospodarski razvoj.