izvanredna sjednica

Vlada prelomila: Fabris Peruško novi povjerenik za Agrokor, Irena Weber zamjenica

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade predložio je Fabrisa Peruška za novog izvanrednog povjerenika za Agrokor, dok je za njegovu zamjenicu predložena Irena Weber. Nakon što su ministri potvrdili prijedlog čeka se potvrda Trgovačkog suda

'Očekujem da Trgovački sud potvrdi prijedlog Vlade i da Peruško i Weber što prije započnu s radom', rekao je premijer Andrej Plenković.

Premijer je kazao da se prije ove odluke konzultirao s privremenim vjerovničkim vijećem koje je podržalo prijedlog da Antu Ramljaka na čelu izvanredne uprave u Agrokoru naslijede Fabris Peruško i Irena Weber

'Cilj Vlade je održavanje gospodarstva i financijskog sustava Hrvatske te kvalitetno funkcioniranje Agrokora', rekao je predsjednik Vlade.

  • +2
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Nakon što je Ante Ramljak dao ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor premijer Andrej Plenković krenuo je u žurnu potragu za njegovim nasljednikom.

Poslije osam dana Plenković je napokon našao novog izvanrednog povjerenika za posrnuli koncern Agrokor.

Fabris Peruško radi kao član Uprave Tiska, a njemu će se u novoj Upravi Agrokora pridružiti Irena Weber, dosadašnja savjetnica Ante Ramljaka.

>>> Agrokor će voditi ovaj dvojac blizak bivšem povjereniku

Pokušali smo kontaktirati i s Peruškom, no on je odbijao naše pozive. Jedan od naših sugovornika kaže da je Peruško izabran za ovaj posao zato što dolazi iz samog koncerna pa je zbog toga dobro upućen u sve poslove izvanredne uprave, ali i zbog činjenice da je radio za savjetničku kuću McKinsey, koja bi trebala zamijeniti AlixPartners kao glavne konzultante za spašavanje Agrokora. 

Peruška je u Upravu Tiska u svibnju prošle godine postavila izvanredna uprava Agrokora na čelu s Ramljakom, dok je Weber ranije radila u investicijskoj kući CAIB, u kojoj je bila pomoćnica predsjednika Uprave, koji je u to vrijeme bio - Ante Ramljak.