čitaju sa šalabahtera

Jandroković priznao da HDZ-ovci Plenkoviću postavljaju naručena pitanja

15.01.2018 u 22:06

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković napokon je priznao javnu tajnu - da saborski zastupnici vladajuće većine svom premijeru i ministrima za vrijeme aktualnog sata postavljaju naručena pitanja, čitajući ih s pripremljenih šalabahtera: 'To je praksa koja postoji od kada je Hrvatskog sabora'

'Oporba postavlja za Vladu neugodna pitanja, a zastupnici iz redova vladajućih nastoje pokazati što Vlada dobro radi', rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković za Dnevnik NoveTV odgovarajući na pitanje kako se HDZ-u moglo dogoditi da nalog za izradu šalabahtera dospije u medije.

Nešto vam baš ne ide zadnjih dana s ovim afericama?, upitan je Jandroković.

'Meni se čini da nam vrlo dobro ide. Pogledajte rezultate koje Hrvatska ostvaruje poput rasta kreditnog rejtinga, suficita proračuna, turističkih rezultata, rasta zaposlenosti...', odgovorio je predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a.

  • +58
Gordan Jandroković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Kao glavnom tajniku HDZ-a sigurno vam nije bilo ugodno gledati sve što se zadnjih dana događalo u stranci - pobunila se jedna županijska organizacija stranke, a izigrao vas je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević?

'Te stvari su puno manje bitne od onoga što Vlada radi, a tiče se životnog standarda naših građana. Smisao politike je činiti javno dobro, a stranka je instrument da se ono i ostvari. Svi oni koji to ne razumiju i guraju svoje privatne ili parcijalne interese ispred interesa države, ne čine korist građanima Hrvatske. To nije smisao politike i tako se politici ne može pristupiti', odgovorio je Jandroković.

Predsjednik Sabora nije izravno odgovorio hoće li vladajuća većina glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu dati 'zeleno svjetlo' za još jedan mandat na čelu DORH-a, kao niti hoće li Dalija Orešković ostati na čelu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.