S NJIMA I BIVŠI MOST-OVAC

Nezavisni lokalni čelnici kod premijera, tvrde: Nismo kao Most

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 05.03.2018 15:05
  • Objavljeno 05.03.2018 u 15:03
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak u Banskim dvorima s predstavnicima gradova i općina "Udruge nezavisnih" na kojem su razgovarali o modelima buduće suradnje.

Uz Plenkovića, na sastanku je sudjelovala i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević te državni tajnik Ministarstva financija Željko Tufekčić.

"Najbitnije je da smo otvorili novi komunikacijski kanal, ne samo pojedinačno kao gradonačelnici i načelnici nego kao udruga. Dobro smo primljeni, naši prijedlozi su išli u pravcu da budemo partner Vladi i ostanemo nezavisni", kazao je nakon sastanka predsjednik Udruge Nezavisnih Ante Dabo.

Naglasio je da Udruga nezavisnih nije politička stranka. "To ne želimo biti, ali želimo surađivati sa svima, i s političkim strankama i sa saborskim zastupnicima i svima koji će prepoznati naše probleme i raditi za dobro naših građana", kazao je Dabo.

Ministrica Žalac kazala je da je poruka sastanka otvorenost i međusobna suradnja na dobrobit stanovnika gradova i općina iz kojih dolaze predstavnici Udruge nezavisnih.

"Zajedničkim radom, neovisno o političkoj opciji, treba raditi na dobrobiti stanovništva u svakoj jedinici lokalne samouprave", kazala je. Dodala je da načelnici i gradonačelnici žele također biti dijelom radnih skupina koje rade na nacrtima zakona poput zakona o potpomognutim područjima, o otocima i brdsko- planinskim područjima.

Ministar Kuščević istaknuo je da su brojne udruge jedno od bogatstava Hrvatske te da je jedna od njih i Udruga nezavisnih od koje očekuje dobru suradnju. Uputio ih je također na suradnju s Udrugama gradova i općina kao i Hrvatskom zajednicom županija ustvrdivši da je njihova problematika ista.

  • +3

Plenković i Udruga nezavisnih

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

"Jedan od strateških ciljeva Vlade je jačanje svih područja lijepe naše i stvaranje koliko je moguće jednakih preduvjeta za ostanak, život i razvoj gospodarstva u svim malim sredinama", naglasio je Kuščević dodavši da jedino zajedničkom suradnjom općina, načelnika, gradonačelnika, županija i Vlade se može postići bolji život za sve građane.

Na novinarsku konstataciju kako postoje sumnje da se ne radi samo o neovisnoj Udruzi već političkoj platformi sličnoj Mostu, Dabo je ponovio da žele biti nezavisni ocijenivši da je svaka politička stranka negacija nezavisnosti.

"Udruga je sada isključivo udruga i nema nikakve karakteristike političke stranke, a hoće li se netko od kolega odlučiti za nekakve iskorake na državnoj razini, to je njegova odluka", kazao je.

"Nije pod svaku cijenu nužno da se moramo organizirati kao politička stranka i to ne želim i  sigurno me nećete vidjeti ni na jednoj listi za Sabor", dodao je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!