BIVŠI SAVJETNIK PETROVA

Relković: Javnost traži izbore, a ne preslaganu čudnu većinu

11.06.2016 u 11:17

Bionic
Reading

Ivica Relković, bivši savjetnik u Vladi Bože Petrova, u razgovoru za Jutarnji list prokomentirao je odnose između Mosta i HDZ-a, ali i iznio svoje viđenje kraja ove krizne situacije u Vladi i Saboru

U razgovoru za Jutarnji list Relković je kazao kako padom Oreškovića padaju i Vlada i svi ministri, u vodu padaju i svi pregovori i razgovori, a 'Most HDZ-u predaje ono što je biračima obećao da nikad neće učiniti: praktično samostalnu vlast na pladnju'. 

'Most i nema nekih dvojbi. Vlada koju HDZ sve snažnije ruši jedina je u kojoj će ostati Most, ali bez Tomislava Karamarka u njoj kao jedinom uvjetu. Vratimo fokus na izvorni problem. Ako to HDZ ne prihvaća pa skrpa nekakvu drugu većinu, onda Most postaje oporba. Ako te druge većine ne bude, slijede izbori kao najpravednije rješenje. Javnost danas dvotrećinski traži izbore, a ne neku preslaganu novu čudnu većinu. Zanimljivo je da će tu potencijalnu novu saborsku većinu činiti barem desetak zastupnika koji nemaju gotovo nikakvu šansu za ponovni ulazak u Sabor. Koliko će takvi zastupnici biti u stanju samostalnog promišljanja u odnosu na zahtjeve HDZ-a? Nimalo. Svi će oni biti čista glasačka mašinerija jedne stranke. Ali i to je demokracija', kazao je Relković.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.