SASTANAK U BANSKIM DVORIMA

Plenković: Pričekajmo što će Ministarstvo graditeljstva reći o zagrebačkom GUP-u

04.11.2019 u 12:57

Bionic
Reading

Bolje prometno povezivanje, povezivanje Zagreba i zračne luke, projekt Gredelj, Imunološki zavod, Dječja bolnica u Blatu - neke su od tema o kojima su u Banskim dvorima razgovarali Andrej Plenković i ministri s gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim pročelnicima

'U ovom trenutku imamo projekte u fazi provedbe vrijedne 1,3 milijarde kuna. Razgovarali smo danas i o Zagrebu na Savi, procesu usvajanja zagrebačkog GUP-a. Govorili smo i o nizu aspekata za financiranje Grada Zagreba i fiskalnu poziciju grada', kazao je Plenković i dodao da je najvažnija poruka nakon sastanka da je on bio koristan i konstruktivan te da u duhu dobre suradnje nastavljaju raditi.

Bandić je pak kazao da s Vladom i dalje ima partnerski odnos.

'Odgovornost i partnerstvo koje je bilo i ostat će kamen temeljac za daljnji razvoj. Sama duh sastanka oko svih osam projekata odisao je razumijevanjem. Više sam nego zadovoljan. Očekujem da pročelnici i ministri nastave raditi na projektima', kazao je Bandić.

Upitan hoće li HDZ-ovi zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini podržati GUP, Plenković je rekao da bi pričekao stručnu analizu Ministarstva graditeljstva, o čemu je izvijestio i ministar Štromar, te da će se nakon toga donijeti odluke.

  • +10
U Banskim dvorima održan sastanak Plenkovića i Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL