ruka ruku mije

Reketare li se međusobno HDZ i Bandić oko GUP-a Zagreba i državnog proračuna?

23.10.2019 u 11:04

Bionic
Reading

Generalni urbanistički plan (GUP) Grada Zagreba naći će se na sjednici Gradske skupštine u studenom. Razloge za to što nije na današnjoj sjednici gradonačelnik Milan Bandić obrazložio je riječima kako je riječ o kapitalnom projektu s kojim ne treba žuriti. Naime, Grad će tek, kako je rekao, ovaj tjedan poslati GUP u Ministarstvo graditeljstva, a koje se mora očitovati o njemu

Međutim mnogi ovo otezanje povezuju s donošenjem državnog proračuna, odnosno međusobnim uvjetovanjem potpore koalicijskih partnera HDZ-a i Bandićeve stranke na državnoj i lokalnoj razini.

Predsjednik Skupštine Drago Prgomet (HDZ) kazao je da će GUP doći na dnevni red kad dobije sve potrebne suglasnosti, a sada se čeka mišljenje Ministarstva graditeljstva koje vodi Predrag Štromar (HNS).

'Kada se ono o njemu očituje i kada dođe na dnevni red Skupštine, čut ćete naš stav, kao i u konačnici to hoćemo li ga prihvatiti. Ne znam kad će se glasati o državnom proračunu, a ne znam ni kada će doći GUP', kazao je Prgomet.

Dodao je da glasanje o jednom dokumentu ne bi povezivao s drugim. 'Skupština je neovisno tijelo. Imamo odluku GO-a HDZ-a, koji je podržao GUP, ali nakon što se Ministarstvo izjasni o GUP-u ponovno ćemo raspravljati s obzirom na promjene u javnoj raspravi te ovisno i o onome što će reći Ministarstvo graditeljstva. GUP će se na dnevnom redu naći neovisno o odlukama u Saboru, ali tek nakon što dobije suglasnost Ministarstva', zaključio je Prgomet.