dočekali ga volonteri

Plenković posjetio distribucijski centar Caritasa, razgovarao s biskupom Košićem

05.01.2021 u 22:44

Bionic
Reading

U sklopu obilaska potresom stradalih područja Banovine, premijer Andrej Plenković posjetio je u utorak i distribucijski centar Caritasa Sisačke biskupije gdje je razgovarao sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, priopćeno je iz Sisačke biskupije

Premijera su dočekali i brojni volonteri na čelu s ravnateljicom Caritasa Kristinom Radić, te koordinatorima centra sestrom Smiljom Čirko i kancelarom Jankom Lulićem.

Biskup Košić i ravnateljica Caritasa izvijestili su predsjednika Vlade da je više od tisuću volontera tijekom proteklih nekoliko dana sortiralo i podijelilo oko 100 šlepera pomoći za potresom nastradale stanovnike Banovine.

Osim što osigurava prehrambene i higijenske potrepštine, zahvaljujući volonterima s terena Caritas zadobiva vrijedne informacije i o ostalim potrebnim stvarima te ih nastoji proslijediti u najkraćem mogućem roku. Ove informacije posebno su bitne za hitnu sanaciju oštećenih kuća, navode iz Sisačke biskupije.

U razgovoru s premijerom Plenkovićem biskup Košić je podsjetio na brojne teško stradale sakralne objekte u Sisačkoj biskupiji, na kojima će se šteta tek sada početi zbrajati, istaknuvši sisačku katedralu Uzvišenja sv. Križa i crkvu sv. Marije Magdalene u Selima.

Volonteri su premijera upoznali i s načinom rada unutar Caritasova centra te distribucijom pomoći, a pokazali su mu i brojne poruke zahvale koje dobivaju. Plenkoviću su darovali maleni reljef Djevice Marije, a on je zahvalio djelatnicima i volonterima Caritasa na svemu što čine za stradale stanovnike ovoga kraja.

Prije ovog susreta premijer je u pratnji katedralnog župnika Marka Karače pogledao u potresu teško stradalu sisačku katedralu, priopćio je večeras glasnogovornik Sisačke biskupije Stjepan Vego.