ODGOVOR O LOZANČIĆU

Plenković: Ostojiću bi bilo bolje da pita tko je napravio svastiku na Poljudu

14.02.2020 u 16:08

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković poručio je u petak kako ne podržava inicijativu saborske oporbe i Odbora za unutarnju politiku da se DORH angažira u slučaj optužbi koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iznijela na račun bivšeg šefa SOA-e Dragana Lozančića te kako je sve to politička igra Ranka Ostojića i SDP-a.

"To je politička igra gospodina Ostojića i SDP-a. Budimo ozbiljni. Gospodin Ostojić ima svoju agendu, svakoga dana po puno tema. Bilo bi bolje da pita tko je onu svastiku napravio na Hajdukovom stadionu. Kad odgovori na to, nek' se bavi drugim temama“, rekao je Plenković u Čakovcu dok je na upit trebali li predsjednica pred istražiteljima DORH-a pojasniti na što je konkretno mislila u svojoj prozivki odgovorio 'Ne'.

Ustvrdio je i kako Lozančića, koji je jedno vrijeme bio na čelu Državne uprave za zaštitu i spašavanje i savjetnik je ministra unutarnjih poslova, poznaje. "Koji je njegov daljnji profesionalni politički put, to je na njemu da odluči. Što se mene tiče, ta tema je bila prije moje Vlade i za mene kao takva ne postoji", ustvrdio je Plenković.

Osvrnuo se i na posmrtno odlikovanje zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franju Kuharića koje je Grabar-Kitarović uručila njegovom nasljedniku kardinalu Josipu Bozaniću.

„Vrlo sam sretan, kao i vjerojatno većina naših sugrađana, da je predsjednica Republike dodijelila odličje dr. Franje Tuđmana, našeg prvog predsjednika, kardinalu Franji Kuhariću u vremenu kada su jedan i drugi imali izrazito važnu ulogu za hrvatski narod, za hrvatsku državu“, rekao je Plenković i istaknuo da su obojica radila na pomirbi i jedinstvu hrvatskoga naroda.

Škorićeva potpora meni je njegova odluka

Premijer i predsjednik HDZ-a Plenković komentirao je i predstojeće unutarstranačke izbore rekavši kako novi način izbora u stranici predstavlja dizanje standarda unutarstranačke demokracije te da nema ni jedne stranke u Hrvatskoj koja ima izbor za šest čelnih ljudi izravno.

  • +6
Andrej Plenković u Čakovcu na dodjeli stipendija učenicima tehničkih škola Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na pitanje o potpori koju je dobio od predsjednika splitske organizacije HDZ-a Petra Škorića poručio je: "Cijenim potporu koju je Petar Škorić dao meni kao ponovnom kandidatu za predsjednika HDZ-a . Riječ je o njegovoj odluci. Mi kvalitetno surađujemo i s Gradskom organizacijom HDZ-a Splita i uopće sa svima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a i u Hrvatskom saboru. To su njegove odluke".

Za predstojeću unuarstranačku kampanju rekao je da je to utakmica koja će, nada se, biti odigrana na način da bude korisna za HDZ u pogledu predstojećih parlamentarnih izbora. Kroz kampanju će se, kaže, truditi predstaviti programe i ideje za koje drži da su dobre i za stranku, ali prije svega i za Hrvatsku.