ne zna se zašto je smijenjen

Ostojić inzistira da DORH ispita predsjednicu RH zbog njenih optužbi protiv bivšeg šefa tajne službe Lozančića

14.02.2020 u 08:30

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo izvijestilo je predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost Ranka Ostojića (SDP) da nije pokrenulo postupak vezan za optužbe predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović protiv bivšeg šefa SOA-e Dragana Lozančića, no Ostojić je poslao dopunsko pitanje DORH-u

Grabar Kitarović je Lozančića u jednom od televizijskih sučeljavanja prozvala da 'nije poštivao dogovor koji smo imali, da se odradi jedan posao koji je bio iznimno bitan za RH, već je zavlačio mjesecima', opravdavajući time njegovu smjenu. Ostojić je, temeljem toga, kao šef Odbora za nacionalnu sigurnost, od DORH-a zatražio odgovor na pitanje jesu li pokrenuli izvide protiv Lozančića i postoje li kaznene prijave protiv njega, na što su mu odgovorili da nisu pokrenuli postupak.

'Dobili smo odgovor DORH-a da oni nisu pokrenuli postupak, da nisu smatrali da je ta izjava dovoljna za izvide. Međutim, ja kao predsjednik Odbora poslao sam dopunsko pitanje da mi odgovore kako se može dogoditi da netko tako nekoga optuži, da iznese takve informacije o čelniku SOA-e koje su rezultirale i njegovom smjenom, a da DORH ne poduzme ništa', izjavio je Ranko Ostojić za Dnevnik Nove TV.

Objasnio je kako DORH može pozvati Grabar Kitarović da objasni što je mislila pod svojom tvrdnjom pa da onda utvrde postoji li osnovana sumnja i je li predsjednica govorila istinu.

Nova TV navodi i kako DORH ne otkriva hoće li ispitati predsjednicu te kako je i dalje tajna zašto je bivši šef SOA-e Lozančić uopće smijenjen.

Posljednjih dana Lozančić se spominje kao mogući savjetnik izabranog predsjednika Zorana Milanovića za obranu i nacionalnu sigurnost.