MEDIJSKI REPOVI

Plenković objasnio zašto je na sučeljavanju s Bernardićem spominjao Maju Sever

  • I. I.
  • Zadnja izmjena 30.06.2020 13:19
  • Objavljeno 30.06.2020 u 12:48
Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković tijekom obilaska 7. i 8. izborne jedinice u Kastvu komentirao je jučerašnju debatu te je objasnio zašto je spomenuo novinarku HRT-a Maju Sever

'Meni je Maja Sever simpatična, susjeda nam je, znamo se sto godina. Poanta koju sam jučer kazao je ova: imate pretendenta koji želi biti premijer, imate emisiju 'Nedjeljom u dva' voditelja Aleksandra Stankovića, kojeg također cijenim, koji objektivno nije desni centar. Odem u tu emisiju, razgovaramo, a onda isti taj g. Bernardić nema hrabrosti otići u tu emisiju koju priprema i gđa Sever, nego dođe na konkurentsku televiziju i izvlači tuđe grafove. Ja sam pohvalio Maju Sever za njezin rad, a oni su mogli i sami pripremiti papire. Ako netko ima senzibilitet za novinare, imam ga ja', objasnio je Plenković novinaru N1 televizije.

Istaknuo je da nijedan premijer nije prije njega toliko izlazio pred novinare i komunicirao s njima. 'Imate me na raspolaganju svaki dan', rekao je. Podsjetimo, sučeljavanje Andreja Plenkovića i Davora Bernardića održano je u ponedjeljak u 20 sati na RTL-u. U jednom trenutku debate Bernardić je tražio jedan u nizu papira iz snopa koji je donio u emisiju, a Plenković ga je upitao je li ga Maja Sever, novinarka HRT-a, pripremala za sučeljavanje.

'Ova je vlada učinila toliko dobra, za razliku od vaše. Zar je vas Maja Sever spremala za emisiju', upitao je Plenković Bernardića.