'Radari u kletima ne funkcioniraju'

[VIDEO/FOTO] Plenković o Tušeku: Gruba politička pogreška! Nezamislivo mi je da se tako nešto događa, ali nisam siguran da ima temelja za odgovornost

26.01.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a nakon sastanka parlamentarne većine o nizu tema, od potresa do pandemije, dao je izjavu za medije. Kaže da je postignuto suglasje u svim segmentima. Potom su slijedila pitanja o skandalu sa Žarkom Tušekom

Na pitanje o Žarku Tušeku kazao je da je to 'gruba politička pogreška'. 'On je iskusan političar. Gospodin je namamio njega i gradonačelnika Oroslavja. To je politička greška koja se nije smjela dogoditi. Ako pratite opis, ne vidim što je on trebao raditi na sastanku i koji su vid suradnje trebali dogovarati', kazao je.

Video: Patrik Macek/PIXSELL

Ne vidi da ima temelja za odgovornost. 'Radari u kletima baš ne funkcioniraju. Eto, događa se. Ne vidim koja bi bila poveznica političke platforme s dotičnim gospodinom', kazao je.

  • +8
Andrej Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje je li slučaj sličan onom bivšeg SDP-ovog vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, koji je odslužio zatvorsku kaznu zbog pokušaja podmićivanja, kazao je da je Tušek dio oporbe u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Video: Patrik Macek/Pixsell

'Niti on može utjecati na političke procese. Nije realno da se realizira bilo što od toga', kazao je Plenković.

'Tušek je ispao naivan i pogriješio je. To je nekakva situacija za koju ne znam kako se dogodilo da sjedi u istoj sobi s gospodinom. Nije stvar povjerenja, on je izabran prije dva mjeseca kao novi-stari čelnik HDZ-a. On je mlad, ali takvo nešto nije mu se smjelo dogoditi', zaključio je.