problematični članovi

Bauk o slučaju Tušek: HDZ funkcionira na doktrinama održivog ustašluka i lopovluka

26.01.2021 u 13:40

Bionic
Reading

Potpredsjednik saborskog Kluba SDP-a Arsen Bauk u utorak je rekao kako slučaj Žarka Tušeka pokazuje da HDZ funkcionira na doktrinama održivog ustašluka i lopovluka sve dok ih mediji ne otkriju, a onda se rješava problematičnih članova

Bauk je novinarima u Saboru komentirao snimku razgovora između predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka i nezavisnim vijećnikom iz Oroslavja Viktorom Šimunićem, koji tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti za podršku na lokalnim izborima.

Izrazio je uvjerenje da će HDZ reagirati ako ocijene da je potrebno, kao što su reagirali u slučaju Požege, "ali nažalost kasno".

"HDZ desetljećima funkcionira na dvije doktrine - jedna je doktrina održivog ustašluka, druga održivog lopovluka, a slučaj Tušek spada u ovo drugo. To možete raditi dok vas mediji ne otkriju i dok ne počnete raditi štetu stranci, a onda ćemo vas se riješiti i to ne zato što ste to napravili, nego zato što su vas mediji otkrili", rekao je.

Tušek nije uspio ono što je Plenković uspio na parlamentarnim izborima

Bauk je istaknuo da Tušek nije uspio ono što je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković uspio na parlamentarnim izborima kada je, tvrdi, u Dalmaciji izmislio listu Željka Keruma, a što je Tušek probao napraviti u Krapinsko-zagorskoj županiji.

"Tušek nije napravio ništa što već Plenković nije napravio na parlamentarnim izborima s Kerumovom listom, što je Mladen Grdović jasno priznao. Ne vidim zašto bi Tušeka bilo sram kada Plenkovića nije sram", poručio je.

Naveo je da slučaj Tušek ima poveznice s bivšim SDP-ovim gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom, utoliko što se pokušava financirati nešto što nije zakonito.

Ako ne možeš pobijediti nezakonito financiraš nekog nezavisnog

Bauk je rekao kako postoji snimka u kojoj se govori da je bilo "nuđenja nečega što bi netko trebao ocijeniti da nije nezakonito", a ne želi govoriti o pravosudnom raspletu ovog slučaja.

"Da se to realiziralo bila bi riječ o nezakonitim radnjama, barem u dijelu financiranja kampanje, a ovo pokazuje modus operandi - ako ne možeš sam pobijediti, onda izmisliš nekoga nezavisnog, financiraš ga nezakonito i pokušaš dobiti glasove ili oduzeti glasove suparniku, a ako ni to ne ide, onda kupiš zastupnike kao što je bilo u prošlom sazivu", zaključio je.