ODGOVOR PREDSJEDNIKU

Plenković o Milanoviću: 'Bilo bi mu bolje da poštuje Dan državnosti'

02.06.2020 u 16:47

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković uoči sjednice Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije osvrnuo se na komentar Zorana Milanovića da su jučerašnje premijerove izjave da 'za sve treba imati iste aršine' opasne

'On ima zanimljive logične konstrukcije. Bilo bi mu bolje da poštuje Dan državnosti, nego da izmišlja konstrukcije koje ne stoje. Samo treba imati ista mjerila prema svima, nema pritiska', rekao je Andrej Plenković, piše N1. Bio je to njegov odgovor na pitanje kako komentira navode Zorana Milanovića da su premijerove izjave o tome kako u kontekstu koruptivnih aktivnosti i afere vjetroelektrane očekuje da policija i DORH procesuiraju i one koji su vezani uz SDP, konkretno, uz provođenje javnih nabava za Europsku predstavnicu kulture u Rijeci.

'Očekujem isti aršin i za one koji su vezani za SDP u Rijeci', rekao je. Na novinarski upit misli li da tu 'nisu isti aršini', odgovorio je kako ih ne vidi do sada niti nekakve spektakularne akcije. Poručio je i kako se tu ne radi ni o kakvim napadima na pravosuđe već su to samo očekivanja.

'Slanje takvih poruka pravosuđu je zapravo poziv za linč. Fali samo jedan treptaj oka da se energija usta pretvori u energiju ruke', komentirao je danas Milanović.