O SUKOBU INTERESA

Plenković ne da ni na Dalić: Radim s njom svaki dan, nema šanse!

17.01.2017 u 14:57

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković komentirao je današnju odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o pokretanju postupka protiv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić. Uvjeren je da nema sukoba interesa, kazao je novinarima nakon saborskog aktualnog prijepodneva

'U uredu ću detaljno proučiti informaciju o sjednici Povjerenstva. Smatram i dalje da nema sukoba interesa i pouzdano znam, jer s Martinom Dalić surađujem na dnevnoj bazi, da je njezin potencijalni sukob interesa isključivo potencijalni. Ona je potpredsjednica Vlade, ministrica gospodarstva, jedna od najiskusnijih osoba u Vladi koja je radila na odgovornim poslovima u prošlosti i ima moje puno povjerenje. Znam o čemu smo razgovarali, na koji način komuniciramo i siguran sam da nikada, ali baš nikada nikakav privatni interes ne bi pretpostavila interesima hrvatske države', kazao je Plenković.

O svemu se oglasila i sama ministrica Dalić.

'Svoj posao proteklih mjeseci obavljam u skladu s ovlastima potpredsjednika Vlade, transparentno, odgovorno i u skladu sa svim svojim najboljim kapacitetima, a tako ću nastaviti i u budućnosti', rekla je Dalić.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je protiv Dalić pokrenuti postupak za utvrđivanje sukoba interesa jer smatraju da se nalazi u potencijalnom sukobu interesa.

Plenković je komentirao i hoće li novac od prodaje HEP-a biti dovoljan za kupnju Ine. 'Ne namjeravam na neodgovoran način spekulirati o cijeni niti o procjeni vrijednosti obje kompanije. To se radi na drugi način, sa stručnim savjetnicima koji imaju dovoljno iskustva i analitičkih sposobnosti. Od svih potencijalnih modela o kojima se razgovaralo, ovaj je najrealniji. Da ne vjerujem u taj model, ne bih ga javno prezentirao. Nije dobro da opozicija ima a priori nepovjerenje prema jednoj hrvatskoj Vladi i prema ideji koja je, prema mojem sudu, kvalitetna i dobra. Pogotovo ne današnja opozicija, koja je prije dvije godine, dok je bila Vlada, s Morgan Stanleyjem, Zberbankom, Unicreditom i Zabom, pripremala upravo IPO HEP-a. Malo etike, malo pristojnosti, malo morala, malo introspekcije bilo bi korisno kad se tako snažno zagovara referendum o temi koju je prije dvije godine vlada lijeve opcije praktično htjela provesti. Prema tome, tko god ima soluciju da ostvari cilj, ja bih to htio čuti i otvoren sam za sugestije', kazao je Plenković.