IGRAČI S KLUPE

Plenković na čelu liste HDZ-a za europske izbore? Ova imena su još u igri

20.04.2024 u 17:00

Bionic
Reading

Nakon parlamentarnih izbora HDZ kreće i u pripreme za izbore za Europski parlament, pa će tako na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog odbora u ponedjeljak potvrditi listu, koja se mora predati do 23. travnja

Kako javlja Jutarnji, listu bi trebao nositi premijer Andrej Plenković, a očekuje se da će na listi biti i svi sadašnji zastupnici u EU parlamentu, te europska povjerenica za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica.

Spominje se i mogućnost da se na listi nađu i ministrice Nina Obuljen Koržinek i Nikolina Brnjac, te bivši ministri Gari Capelli, Marko Pavić i Davor Ivo Stier. Capelli nije bio na listi za parlamentarne izbore, pa je moguće da je takav dogovor postignut.

  • +37
Andrej Plenković obratio se okupljenima u stožeru HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Na listi bi se moglo naći i mjesto za Irenu Andrassy, stalnu predstavnicu Hrvatske pri EU, Vanju Slijepčević Saftić, ravnateljicu Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te Antu Mihanovića, ravnatelja Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije. Ova imena nisu još potvrđena i tek će se o njima raspravljati, javlja list.