PETROV ZAGRMIO IZ SPLITA

'Plenković je poput Luja XIV. koji je rekao 'država, to sam ja', onda je valjda i Vlada - to sam ja, Andrej Plenković'

01.05.2017 u 12:28

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta Božo Petrov na splitskoj Rivi komentirao je aktualni politički razlaz s HDZ-om, povezavši smjenu Mostovih ministara iz Vlade sa situacijom u Agrokoru.

Petrov smatra da ono što Zdravko Marić govori sebi u obranu oko situacije u Agrokoru, ne stoji i smatra da nema drugog izlaza nego da ministar financija da otkaz.

Na upit zašto je rekao da je predsjednik Vlade Andrej Plenković diktator, odgovorio je da ako nemate mogućnost reći svoje mišljenje, to nije mišljenje Vlade nego Andreja Plenkovića.

'Ispada da je Vlada Andrej Plenković, a ne i ministri, pa onda predlažem da se to ne zove mišljenje Vlade, nego mišljenje Andreja Plenkovića. Luj XIV je svojedobno rekao 'država to sam ja', onda je valjda i Vlada - to sam ja, Andrej Plenković. Ako Plenković nije lagao hrvatskim građanima, neka to dokaže u Saboru. U ovom trenutku Andrej Plenković nema 76 glasova, što znači da obmanjuje hrvatsku javnost i da nema Vladu. On je drugi put srušio Vladu i on mora javnosti objasniti zašto je to napravio', poručio je Petrov.

Petrov smatra da bi za Hrvatski bilo najbolje da novi izbora ne bude, ali premijer Plenković mora dokazati da ima potporu 76 zastupnika u Saboru. 'Sve ovo ostalo što se događa, trgovina u hrvatskom Saboru, to je politička korupcija. Da se tijekom 20 godina zastupnici nisu pokušavali onako kupiti, mi ne bismo danas imali situaciju s Agrokorom', kazao je Petrov, prenosi Jutarnji.hr.

Još uvijek aktualni predsjednik Sabora poručio je premijeru da pokažu većinu, a ako je nema, onda idemo na izbore.

'Nama ništa ne znači jesmo li u oporbi ili vladi, nama je svejedno. Iz prošle vlade smo otišli zbog INA-Mola, iz ove zbog Agrokora. Mi nećemo pristati na ucjene, nećemo pristati na metode iz mafijaške organizacije. Nas nitko ne može kupiti', naglasio je Petrov.

Na kraju je ostavio otvorenom mogućnost suradnje sa SDP-om.