MINISTAR FINANCIJA OTVORENO

Marića ne čudi što građani žele njegov odlazak. A je li pretežak teret Plenkoviću?

30.04.2017 u 20:04

Bionic
Reading

Ministar Zdravko Marić više ne treba biti ministar misli 57 posto ispitanika, a da i dalje treba biti ministar misli pak njih 31 posto. Sam Marić prokomentirao je ove rezultate koji su mu razumljivi jer smatra da se njegova strana priče nije čula. Na pitanje smatra li da je posao pretežak teret za premijera Andreja Plenkovića, naglašava da i dalje ima njegovo povjerenje

'Vidio sam rezultate ankete. Ja sam uvijek legalist, ali u ovom trenutku smatram da je ta anketa napravljena temeljem jedne priče. Još nisam iznio sve argumente kao ministar financija i bivši zaposlenik Agrokora. To ću učiniti u Saboru. Nikome ne bih poželio da se nađe u ovakvoj situaciji kakvoj sam ja. Moj profesionalni integritet je oštro napadnut s neutemeljenim optužbama i insinuacijama, a išlo se i još niže. Smatram da kao čovjek, ministar i građanin imam pravo braniti se i pokazati tko sam i što sam', rekao je Zdravko Marić u Dnevniku Nove TV.

Kaže da je i šefu Mosta Boži Petrovu objasnio da kao jedan od 25 izvršnih direktora u Agrokoru nije imao razloga sumnjati u financijska izvješća koja su drugi sastavljali. 'Ne govorim da je itko išta skrivao, netko to treba utvrđivati, a taj netko nisam ja', istaknuo je.

Na pitanje hoće li opstati kao ministar, odgovara da je dobio povjerenje premijera i da ga namjerava opravdati. 'Dok god smatram da sam sposoban raditi svoj posao, ako mogu doprinijeti gospodarskom prosperitetu RH, odnosno da nisam preveliki uteg i teret, ostat ću ministar', napominje.

Ističe da su otpušteni Mostovi ministri, a s kojima surađuje više od 15 mjeseci, glasali protiv njega bez da su ga pitali i jedno jedino pitanje. 'Jeste čuli neki dan izjave svih dojučerašnjih ministara financija? Kao da smo se svi dogovorili međusobno, a nismo. Svi smo dali jednoznačne odgovore. Ono što je izrečeno u Saboru je dosta teška stvar', komentirao je izjavu Mostovog Nikole Grmoje da Porezna uprava nije dubinski pregledala Agrokor od 2007.

Jeste li u jednom trenutku premijeru Plenkoviću rekli da ste teret? 'U ovom trenutku nisam to napravio, pustite moja razmišljanja, doći će vrijeme za to. U srijedu kad krene rasprava u Saboru bar ću imati priliku vrlo adekvatno odgovoriti', istaknuo je.