'ZAŠTO NEĆEMO S MOSTOM'

Šef IDS-a na Facebooku: Petrov je aktivni zagovornik šovinističke politike Željke Markić

30.04.2017 u 18:16

Bionic
Reading

Šef IDS-a Boris Miletić na Facebooku je pobrojao zašto ni u kojem slučaju neće podržati Most. Također je izrazio čuđenje 'kako bilo koji zastupnik iz Istre može dignuti ruku za Most i Božu Petrova, a kamo li zagovarati suradnju s njima' očito misleći na Peđu Grbina iz SDP-a, rođenog Puležana koji je gostujuću u emisiji Nedjeljom u dva afirmativno govorio o Mostu

'Da još jedanput ponovimo - IDS neće podržati ni MOST ni HDZ! Ako treba posebno objasniti zašto, evo nekoliko razloga.

Kao prvo, Most želi ukinuti Istru kao zasebnu regiju! Vjerujem da više ne trebam ništa reći. Nije mi jasno kako bilo koji zastupnik iz Istre može dignuti ruku za Most i Božu Petrova, a kamo li zagovarati suradnju s njima!

Kao drugo, Most je stranka desnija od HDZ-a. Predsjednik Sabora Božo Petrov podržao je aktiviste protiv pobačaja, odbio je doći na komemoraciju u Jasenovac i bio je aktivni zagovornik šovinističke politike Željke Markić', piše Miletić.

Kao treći razlog navodi da se 'odlaskom Bože Petrova s mjesta predsjednika Sabora stvari se mogu istjerat na čistac. Ili imaju većinu ili idemo na nove izbore'

Uz to podsjeća da IDS ne koalira sa strankama desnice i napominje da je IDS jedina stranka koja baš nikada nije koalirala s HDZ-om.

Podsjetimo, saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin gostujući u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva kazao: 'U Mostu su pokazali da imaju elementarni moral kada dođu pred zid. Ne bih rekao da podržavam suradnju s Mostom, podržavam one koji su za zaštitu ljudskih prava, ako oni prihvaćaju elementarne uvjete za suradnju, onda prihvaćamo. Ako su spremni za ozbiljnu suradnju, ako neće gurati populizam za dizanje rejtinga, onda je suradnja moguća. Ovo sve ne govori u prilog tome. No kada je bilo stani-pani, onda su izabrali ispravno'.