sastanak u zagrebu

Plenković i poljski šef diplomacije potvrdili podršku Ukrajini

20.04.2023 u 18:19

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković i poljski ministar vanjskih poslova Zbigniew Rau potvrdili su snažnu podršku dviju zemalja Ukrajini u četvrtak na sastanku u Zagrebu na kojem su istaknuli odlične bilateralne odnose i rastuću gospodarsku suradnju

Plenković se sastao s Rauom dan nakon što se on susreo s ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom. Premijer je nakon susreta istaknuo odlične bilateralne odnose i rastuću gospodarsku suradnju dviju država. Također je izrazio zadovoljstvo velikim brojem poljskih turista u Hrvatskoj, priopćeno je iz ureda vlade.

Prošle godine u Hrvatskoj je boravilo više od milijun Poljaka. Plenković i Rau potvrdili su snažnu podršku dviju zemalja Ukrajini u obrani od ruske agresije, a poljski šef diplomacije zahvalio je Hrvatskoj na doprinosu u sklopu NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u sklopu koje u Poljskoj trenutno sudjeluje 11. HRVCON sa 73 pripadnika hrvatske vojske, priopćeno je.

  • +8
Premijer Plenković primio ministra vanjskih poslova Republike Poljske Zbigniewa Raua Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Premijer je posebno zahvalio na podršci Poljske hrvatsko ulasku u šengenski prostor kao i u procesu pristupanja Hrvatske OECD-u čiji je glavni tajnik u četvrtak boravio u Zagrebu.