BLIC PRESICA

Plenković: Hrvatska policija se ne boji navijača

11.12.2023 u 18:23

Bionic
Reading

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak navečer da Vlada osuđuje sve incidente navijača i bilo kakve oblike divljaštva, te da hrvatska policija obavlja vrlo zahtjevne zadatke u vezi s tim.

Plenković je kazao da se se policija očitovala u vezi incidenta u zračnoj luci kad je skupina zatvorenih navijača stigla iz Grčke, te da ona obavlja zahtjevne zadaće od kojih je jedna održavanje javnog reda i mira na sportskim natjecanjima.

“Hrvatska policija se sigurno nikoga ne boji”, odgovorio je Plenković na pitanje novinara. „Kako bi se bojali? Pa oni su prvi izloženi i postupaju već godinama”, kazao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Odgovarajući na pitanje novinara ima li smisla mjera zabrane za osumnjičene navijače da idu na stadion Dinama budući će ta mjera biti donijeta tek za šest mjeseci, Plenković je kazao: Policija je takva, procjenjuje stupanj ugroze ili ozbiljnosti ponašanja pojedinih osoba, koje su, prema njihovim evidencijama, očite osobe koje inače čine određene prekršaje, eventualno čak i kriminalne elemente, prema tome, na njima je da podnesu inicijativu".

Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Što se tiče sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomaševićem na temu zbrinjavanja otpada, Plenković je rekao kako resorno ministarstvo i svi nadležni rade na pripremama. To je tema koja se tiče Zagreba i Zagrebačke županije, dodao je.

Odbacio je, kako je rekao, insinuacije oporbe da najnoviji manevar na temu mirovinskih fondova pogoduje Pavlu Vujnovcu kao neutemeljene i nebulozne. 'Ovaj paket izmjene mirovinskog zakona ima dva cilja – veće mirovine i manje naknade koje se plaćaju', rekao je.