PREMIJER U STOŽERU HDZ-A

Plenković: HDZ je kolosalni pobjednik lokalnih izbora, sramota je to što je Split izabrao antisemita! Nesmiljeno strijeljanje Filipovića i Mihanovića polučilo je rezultate

30.05.2021 u 21:43

Bionic
Reading

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, komentirao je rezultate lokalnih izbora. Na početku je čestitao svima koji su dobili podršku birača

'HDZ je apsolutni i kolosalni pobjednik ovih izbora. Osvojili smo 15 od 20 županija, što se nije dogodilo nikada u povijesti. Nakon 20 godina osvojili smo Varaždinsku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju', kazao je Plenković.

Istaknuo je da je HDZ pobijedio u tri od šest najvećih hrvatskih gradova.

Kazao je da je šteta to što Vice Mihanović nije pobijedio na ovim izborima. 'Očekujem da se Puljak distancira od zamjenika, a od zamjenika očekujem da napusti politiku jer je to neprihvatljivo', kazao je Plenković.

Istaknuo je da ga raduje golemo povjerenje koje je HDZ dobio u petoj godini mandata njegove vlade.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Govoreći o porazu u Šibensko-kninskoj županiji, kazao je da je možda došlo do zamora materijala, ali da ne bi stavljao fokus na jednu županiju nakon što su dobili izbore u njih 15, a istaknuo je župana Marušića koji je pobijedio u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Anđelka Stričaka koji je pobijedio u Varaždinskoj županiji.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Plenković je kazao da su HDZ-ovi kandidati u Splitu i Zagrebu bili na nesmiljenoj streljani posljednjih mjeseci i smatra da je taj pritisak donio određeni rezultat.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Osvrnuo se i na rad Domovinskog pokreta, za koji je ustvrdio da uvijek kad krenu na neke izbore dovedu ljevicu na vlast.

'Žao mi je što Davor Filipović nije gradonačelnik Zagreba', kazao je Plenković. Dodao je da su izbori u Zagrebu prije svega bili obračun s naslijeđem bivšeg gradonačelnika. Smatra i da je Možemo! imalo veliku medijsku potporu.

'Da mi imamo toliku medijsku potporu, za nekoliko godina imali bismo 70 posto podrške građana', pohvalio se predsjednik HDZ-a.

  • +7
Andrej Plenković komentirao rezultate lokalnih izbora Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić/PIXSELL

Plenković je kazao da mu se Ivica Puljak nije svidio u ovoj kampanji i da se podcjenjivački ponašao prema Vici Mihanoviću. Ponovno se vratio na zamjenika Bojana Ivoševića, za kojeg je kazao da se nije ogradio od svog antisemitskog ispada i smatra da bi kritika bila znatno veća da je neki HDZ-ovac napravio takav ispad.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Predsjednik HDZ-a kazao je da mu je možda i najdraža pobjeda Anđelka Stričaka u Varaždinskoj županiji, na koju nisu računali.