lokalni izbori

[FOTO/VIDEO] Jandroković: HDZ pobijedio u 15 od 20 županija

30.05.2021 u 21:35

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatom lokalnih izbora istaknuvši da su HDZ-ovi kandidati pobijedili u 15 od 20 županija

'Želio bih iskazati zadovoljstvo rezultatom lokalnih izbora i drugim krugom jer su brojke vrlo pozitivne za HDZ. Pobijedili smo u 15 od 20 županija', rekao je Jandroković novinarima u središnjici HDZ-a.

Istaknuo je da su posebice zadovoljni pobjedama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, iz koje i on potječe, te Ličko-senjskoj županiji. Naglasio je da su u HDZ-u 'posebno ponosni i pozitivno iznenađeni' pobjedom Anđelka Stričaka u Varaždinskoj županiji.

Zagreb: Gordan Jandroković komentirao rezultate izbora Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić/PIXSELL

Jandroković je rekao da su od četiri velika grada izgubili Split, ali su pobijedili u Osijeku, što je velika pobjeda Ivana Radića.

Kaže da su obranili svih pet slavonskih županija dok su na dalmatinskom području izgubili Šibensko-kninsku županiju. No pobijedili su u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji.

Također, obranili su gradove - Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Karlovac i Karlovačku županiju.

'Vrlo smo zadovoljni rezultatima i vjerujem da će u konačnici broj županija, gradova i općina biti na razini, možda čak i nešto bolje nego 2017. godine', rekao je Jandroković.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic