GUŽVE NA GRANICAMA

Plenković apelirao da slovenska policija ciljano kontrolira putnike

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 14.04.2017 19:13
  • Objavljeno 14.04.2017 u 19:13
Plenković je svratio do Makarske

Plenković je svratio do Makarske

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic

Premijer Andrej Plenković poslijepodne je u Makarskoj komentirao prometne gužve na granicama, istaknuvši da je apelirao da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika i da je slovenski premijer Miro Cerar pokazao za to razumijevanje.

"Moj apel je bio vrlo jasan - da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima", izjavio je Plenković upitan za gužve na slovenskoj granici uoči uskrsnih blagdana. 

Dodao je da je sa slovenskim premijerom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumijevanje vezano uz neodrživost sustavne kontrole prelaska granice, pogotovo uoči uskrsnih blagdana i početka turističke sezone.

Plenković je istaknuo da se nakon toga mora sa svim drugim partnerima naći "dugotrajno rješenje koje će nas dovesti u položaj da se spremamo za 'Schengen'". 

"Naći ćemo i institucionalne i pravne metode da spriječimo ovakve situacije u budućnosti, a istodobno smo spremni dati svoj doprinos u sprječavanju terorizma i kvalitetnoj kontroli naših granica prema zemljama koje nisu još uvijek u EU", rekao je.

Upitan za makarski Dom zdravlja, rekao je da je upoznat s tim problemom "čuvenog laboratorija" te da će to pitanje biti riješeno u sljedećih nekoliko tjedana.

"Mislim da će se pronaći i odgovarajući pravni modus  i ono što je najvažnije - kvalificirana osoba koja će voditi taj posao, što je inače bio i najveći problem tog laboratorija. Funkcioniranje laboratorija će se vratiti na raniji sustav i svi će moći dobiti tu vrstu zdravstvene usluge na vrijeme i u Makarskoj", poručio je Plenković.

Plenković se poslijepodne u Makarskoj sastao s čelnicima HDZ-a i dao podšku Juri Brkanu, HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika. Upoznao se i s ključnim projektima bitnim za razvoj Makarske u obrazovanju, turizmu,  sportu, kulturi, zapošljavanju i gospodarstvu te sitaknuo da je njegova stranka za predstojeće izbore pripremila kvalitetan program u Makarskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!