vrEMENSKA PROGNOZA

Planirate na izlet? Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u subotu

19.03.2022 u 07:47

Bionic
Reading

U subotu će biti pretežno sunčano. U središnjim i istočnim predjelima mjestimice uz umjerenu, prolazno i povećanu naoblaku. Vjetar slab, sredinom dana i popodne umjeren sjeveroistočni i istočni, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita, danju će postupno slabjeti, a popodne prolazno u Dalmaciji i okrenuti na većinom umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 15 °C, u gorju mjestimice malo niža, prognozira DHMZ.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano, od sredine dana uz promjenljivu naoblaku. Vjetar slab, popodne do umjeren sjeveroistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura između 9 i 11 °C.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenljivu, popodne ponegdje i povećanu naoblaku. Vjetar slab, sredinom dana i popodne umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 9 i 12 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno sunčano, popodne s umjerenom naoblakom. Vjetar slab, sredinom dana i popodne umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 10 °C.

Istra

Pretežno vedro i sunčano. Puhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima koja će sredinom dana oslabiti, a krajem dana ponovo jačati. More će biti malo do umjereno valovito, prijepodne i navečer ponegdje valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 2 i 7, u unutrašnjosti Istre između -1 i 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 11 i 15 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti pod utjecajem anticiklone. U takvim će se uvjetima većina ljudi osjećati dobro. Ujutro će biti hladno, zbog čega treba prilagoditi odijevanje. Danju, uz sunčana razdoblja osobito na Jadranu, vrijeme mnogima može biti poticajno. Ipak treba obratiti pozornost na zaštitu od bure.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano. Puhat će umjerena, pod Velebitom i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 15 °C.

Dalmacija

Pretežno vedro. Puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura, a popodne prolazno zapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 16 °C.