NIJE PLAĆALA RAČUNE

Plač tajnice jer je pronevjerila 220 tisuća kuna

11.03.2010 u 12:54

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zagrebu započelo je suđenje tajnici veleposlanstva u Tirani Sanji Balić Vuković koja je optužena za pronevjeru više od 220 tisuća kuna. Optužena se tereti da je lažirala izvode i ispise za poštarinu i telefonske račune u veleposlanstvu u Tirani

Račune nije plaćala, već je koristila novac u privatne svrhe, a unutarnja kontrola Ministarstva vanjskih poslova to je otkrila kad su veleposlanstvu isključeni telefoni zbog neplaćenih računa.

Tim je novcem Sanja Balić Vuković plaćala sebi najamninu za stan te prijateljici, koja joj je dolazila u posjet, sređivala hotelski smještaj. Optužena tvrdi da nije kriva i da je bila preopterećena jer je bila veleposlanikova osobna tajnica i morala je raditi sve poslove. Kao osobna veleposlanikova tajnica imala je i doticaj s blagajnom.

Svjedočila je Ljuba Novosel, službenica u Odjelu za unutarnji nadzor u MVP-u, koja je uočila nepravilnosti u blagajni. Novosel kaže da je tajnica tijekom kontrole u Tirani bila priznala da je krivotvorila neke papire te objasnila da je i inače praksa da se svi originalni računi šalju u Zagreb.

Balić Vuković to nije radila pod izgovorom da ih čuva zbog povrata poreza. Dok je Novosel objašnjavala da se tijekom kontrole optužena tajnica rasplakala i cijelo vrijeme raspitivala koliko zapravo novca nedostaje, optuženica se ponovno rasplakala i u sudnici.

Svjedočio je i veleposlanik Darko Javorski i rekao je da ga je tajnica zvala nekoliko dana prije kontrole, i to u tri ujutro, i govorila da nikako ne može 'srediti' račune. Naglasio je da joj je tada odgovorio da u roku od tri dana mora sve srediti jer dolazi kontrola. Tajnica je potom dobila otkaz.

Inače, Sanja Balić Vuković rođena je 1980. godine, suprug joj je konobar i imaju troje djece.