'MODRI' U FINALU

'Pjesnici' dobro uzrujali Čačića i Dinamo, ali na kraju poklekli

17.04.2012 u 19:53

Bionic
Reading

Momčad iz Kranjčevićeve dijelilo je tek oko 15-tak minuta od finala Kupa, no onda je Dinamo zabio dva pogotka u samo dvije minute i riješio pitanje putnika u završnu utakmicu za drugi po vrijednosti trofej u Hrvatskoj

Zagreb je imao velika očekivanja od uzvrata polufinala Kupa protiv Dinama. Rezultat s Maksmira (1:1) jamčio im je optimizam, no i igre 'pjesnika' u posljednje vrijeme davale su razloga nogometašima Dražena Beseka da se nadaju vrijednoj pobjedi nad 'modrima'.

Dinamo je od početka utakmice imao inicijativu, stvarao prilike i poluprilike, no do gola nije stigao. S druge strane, Zagreb se branio i preko izvrsnog Hrvoja Štroka prijetio polukontrama. Jedna takva na kraju je i rezultirala vodstvom domaćina u 34. minuti, kad je Abdurahimi lijepo nabacio s desne strane, domagoj vida krivo procijenio let polte, a Mediću onda nije bilo šeko zabiti pored nemoćnog Kelave.

Šokantno vodstvo 'pjesnika' itekako je obeshrabrilo goste u Kranjčevićevoj, pa u idućih pola sata utakmice gotovo da i nismo vidjeli veliku, onu pravu gol šansu Dinama. A onda je stigla 78. minuta, dupli pas Leke i Krstanovića, te pogodak za izjednačenje. Iako je Dinamo prema statistici - prvenstveno posjedu lopte i udarcima prema golu Zagreba, zaslužio izjednačenje, dojam je da je taj pogodak 'pao' nekako slučajno. Zagrebova obrana nije dobro reagirala i to je pravi razlog što se Leko uopće našao u prilici za pogodak.

Veliki preokret uslijedio je dvije minute kasnije, nakon zaista lijepe akcije Dinama. Sammir je prebacio cijelu obranu Zagreba, na loptu je natrčao Badelj i iz prve proslijedio do Krstanovića, a dojučerašnji 'pjesnik' imao je vremena primiriti loptu, namjestiti se i zabiti 'svojima'. Nakon tog gola utakmica je zapravo bila gotova.

Zagreb je još koju minutu pokušavao nešto učiniti, no nije došao niti blizu prilike za izjednačenje. Dinamo je tako s gostujućom pobjedom 2:1 osigurao finale Kupa i priliku da po 12. put podigne Rabuzinovo sunce. Suparnika u finalu doznat će u srijedu navečer, nakon utakmice Cibalije i Osijeka (prva utakmica 3:0 za Osijek).