Pizza s mladim kozjim sirom i smokvama

Pizza s mladim kozjim sirom i smokvama

12.07.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Jedan od hruskavijih ljetnih hitova! Smokve i kozji sir i sjemenke koromača i maslinovo ulje ... pizza sensuale ;)

Smokava već ima po tržnicama. Kao i mladog kozjeg sira. Sjemenke koromača nabavljive su u biljnim ljekarnama. Ako vam je ova vegetarijanska varijanta too soft, poslažite par feta pršuta i dobit ćete pizzu sensuale, ali hard core ;).


Uz prvu možete pijuckati bijelo, dok je uz drugu preporučljivo srknut' crno vino

Foto: Ivana Runjić
Divna ljetna večerica ;)


za 1 oveću pizzu

100 g nasjeckane mozzarelle
100 g izmrvljenog, mladog kozjeg sira
tijesto za pizzu (kupovno) ili chekirajte recept za tijesto u postu Pizza Vedre!
60 ml šuga od rajčica
6 smokava, nasjeckanih
maslinovo ulje
2 žličice sjemenki koromača
sol, papar

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Promiješajte mladi kozji sir i dodajte mu sol i papar. Smjestite tijesto za pizzu na masnim papirom obloženi protvan.

Premažite je šugom od rajčica i kozjim sirom. Posložite nasjeckane smokve ravnomjerno po pizzi, prelijte ih maslinovim uljem i posipajte sjemenkama koromača.

Pecite 8 do 10 minuta kad sir krene cvrljit' - izvadite je iz pećnice.


Poslužite odmah!